Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Οικονομία 20 Φεβρουαρίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Απανθρακοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός οι προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας

Ένθετο Οικονομία: Απανθρακοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός οι προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας Ένθετο Οικονομία: Απανθρακοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός οι προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας Ένθετο Οικονομία: Απανθρακοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός οι προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ship

Από χαμηλά επίπεδα ξεκινούν την εβδομάδα οι διεθνείς τιμές του “μαύρου χρυσού” μετά τις απώλειες της τάξης του 4%, που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα. Οι ανανεωμένες ανησυχίες για τα επιτόκια και η σταθερή αύξηση των αποθεμάτων υπερισχύουν των εκτιμήσεων για ισχυρή ζήτηση λόγω της επανόδου της κινεζικής οικονομίας.

Το πετρέλαιο τύπου Brent Βόρειας Θάλασσας κινείται στα 83,6 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 5% σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του αμερικανικού αργού που βρίσκεται μία ανάσα από τα 77 δολάρια.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

20 Φεβρουαρίου20 Ιανουαρίου
ΜΠΡΕΝΤ83,6 Δολάρια / βαρέλι82,3 Δολάρια / βαρέλι
ΑΡΓΟ77,1 Δολάρια / βαρέλι76,8 Δολάρια / βαρέλι
ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ -5%

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Μία άτυπη σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα. Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για τις προκλήσεις του κλάδου με επίκεντρο την  απανθρακοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στην αγορά χρέους το ελληνικό ομόλογο τιμολογείται φθηνότερο από το ιταλικό, τα δε ασφάλιστρα κινδύνου έχουν λιγότερο ρίσκο παρότι η ελληνική οικονομία δεν διαθέτει την επενδυτική βαθμίδα σε αντίθεση με την ιταλική που οι οίκοι την έχουν αξιολογήσει επενδυτικά. Την ίδια ώρα ο δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται σε υψηλό επίπεδο 9 ετών.

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το Φεβρουάριο, οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν έως τα μεσάνυχτα τις τιμές λιανικής του Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρεώσεις του επόμενου μήνα θα κινηθούν και πάλι στην περιοχή των 20 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Με εμβόλιμη πληρωμή θα καταβάλει ο ΕΦΚΑ αναδρομικά στους δικαιούχους την αύξηση του 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αναδρομικά Ιανουαρίου 2023 – Εμβόλιμη πληρωμή: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Παράδειγμα

Φεβρουάριος 2023: σύνταξη 808 ευρώ (αύξηση 58 ευρώ) 

Μάρτιος 2023: 866 ευρώ (808 ευρώ + 58 ευρώ αναδρομικά Ιανουαρίου)

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ

Από 22/2 έως  24/2 – Ανάλογα με το ταμείο

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 80 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram