Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 09 Μαΐου 2024

Δολοφονία – Άγ. Ανάργυροι: Βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση αποδίδει η Ε.Δ.Ε

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπο με βαρύτατες ευθύνες για τη δολοφονία της Κυριακής, έξω απο το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, είναι ο αστυνομικός –σκοπός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ενορκη Διοικητική Εξέταση κατολογίζει ότι δεν βγήκε από το φυλάκιο όπως όφειλε και, συνεπώς, δεν αντιλήφθηκε τον δολοφόνο της 28χρονης και δεν έκανε τίποτα την ώρα που ο δράστης την πλησίασε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το φυλάκιο και τη μαχαίρωσε.

O αστυνομικός αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ERTNnews, έχει αναρρωτική άδεια και το συμβούλιο για την απόταξή του που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου δεν πραγματοποιήθηκε.

Αυτό συνέβη επειδή όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές αν αποταχθεί πριν από την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε τότε η ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί , θα ήταν ελαφρύτερη καθώς θα αντιμετωπιζόταν ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός .

Η επόπτρια αξιωματικός

Με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι αντιμέτωπη η επόπτρια αξιωματικός , για την οποία αναφέρεται στην Ε.Δ.Ε ότι δεν μερίμνησε για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και υπήρχε διαθέσιμο την ώρα που η Κυριακή ζητούσε βοήθεια καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα και ούτε ενημέρωσε τους ανωτέρους της για τη λήψη εντολών – οδηγιών

Ο αστυφύλακας της ‘Αμεσης Δράσης

Στην Ε.Δ.Ε υπάρχει ειδική αναφορά και στον αστυφύλακα της Άμεσης Δράσης, που στην τηλεφωνική επικοινωνία ποιυ είχε με την 28χρονη – δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία της – ανέφερε πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Παρέλειψε να ζητήσει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της Κυριακής ώστε σε περίπτωση ανεύρεσής του να προσαχθεί.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως όσον αφορά στις αποφάσεις για την μεταχείριση των αστυνομικών που εμπλέκονται, θα εξαντληθεί η αυστηρότητα. Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε αναμένεται να παραδοθεί, μόλις ολοκληρωθεί, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντής, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις .

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram