Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 02 Μαΐου 2024

«Νίπτω τας χείρας μου» μέσα από τον φακό της Φίνος Φιλμ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

finos_film

Η γνωστή φράση του Ποντίου Πιλάτου «Νίπτω τας χείρας μου» είναι μία από τις φράσεις που θα ακουστούν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στους ναούς και η Φίνος Φιλμ, για άλλη μια φορά, με ένα ξεχωριστό κολάζ σκηνών από αλησμόνητες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Στο επίκαιρο βίντεο που ανάρτησε στα social media η κινηματογραφική εταιρεία παρουσιάζει σε λίγα μόνο καρέ σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες που προβάλλουν τους πρωταγωνιστές να «νίπτουν τας χείρας τους»…

Αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Κώστα Βουτσάς, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Καρέζη, Σωτήρης Μουστάκας, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Σπύρο Καλογήρου παρουσιάζουν τη λαϊκή σοφία μέσα από τον φακό της Φίνος Φιλμ.

«Νίπτω τας χείρας μου» λέει ο λαός μας, που σημαίνει ότι αποποιούμαι κάθε ευθύνη για τις συνέπειες μιας απόφασης με την οποία διαφωνώ. Πρόκειται για την γνωστή ρήση του Πόντιου Πιλάτου όταν αναγκάστηκε να παραδώσει τον Ιησού για σταύρωση. Το ρήμα αποτελεί παράλληλο τύπο του ρήματος «νίζω» που σημαίνει καθαρίζω. Κατά μια έννοια, ένα καλό πλύσιμο χεριών ξεπλένει τύψεις, ενοχές και αμφιβολίες, αφού η καθαριότητα έχει συσχετιστεί και επιστημονικά με την ηθική», αναφέρεται στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram