Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 28 Απριλίου 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Με βαριές κατηγορίες οδηγήθηκαν στη φυλακή πέντε από τους 32 που απολογήθηκαν

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Screenshot_71

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκε από νωρίς το πρωί, και το δεύτερο κύμα των συλληφθέντων, σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη το Δεκέμβριο, και τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιώργου Λυγγερίδη. Πέντε εκ των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν κατά το σημερινό μαραθώνιο απολογιών που ήδη διαρκεί 13 ώρες ενώ συνολικά στη φυλακή οδηγούνται 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και ακόμη 3 για κατοχή ναρκωτικών.

Τρία ηγετικά στελέχη αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ δύο παραμένουν ασύλληπτα. Για ηθική αυτουργία κατηγορούνται δύο 22χρονοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Από την Παρασκευή, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία έως αυτή την ώρα έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 15 κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους, θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Μεταξύ των τελευταίων 32 συλληφθέντων, ο 40χρονος με το προσωνύμιο ο «Κοντός», οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για διεύθυνση και ηθική αυτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε βγήκε από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», παρά στη διακοπή του πρώτου σετ, κατέβηκε στο τερέν και συνομίλησε με παράγοντες της ομάδας και με τους αστυνομικούς. Όπως φέρεται να υποστηρίζει όταν άκουσε ότι εκτός γηπέδου γίνονται επεισόδια, τότε πήγε μέχρι την πόρτα να δει τι συμβαίνει και επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου.

Ο 40χρονος –σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν αυτός που μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους μηχανισμούς στους χούλιγκαν έξω από το γήπεδο του Ρέντη και ο ίδιος με ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης έδωσε το έναυσμα για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ και διέφυγε από την περιοχή πριν γίνουν οι ομαδικές προσαγωγές .

Πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με τη ρίψη του οποίου σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων.

«Η Αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά, αφού δεν είναι μια απλή υπόθεση του κοινωνικού ποινικού δικαίου/η αστυνομία εν προκειμένω προστάτευσε την τιμή της και την αξιοπρέπειά της», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

Στη φυλακή ο «Όμλε»

To Σάββατο προφυλακίστηκε κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αστυνομικού, γνωστός με το ψευδώνυμο «ΟΜΛΕ», και μάνατζερ τράπερ.

Η συνήγορός του, τόνισε ότι πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των μαρτύρων που τεθήκαν σε πρόγραμμα προστασίας δεν στέκουν και είναι ψευδείς ισχυρισμοί.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 33χρονος κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

«Ποτέ δεν εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας. Δεν έδωσα καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οποιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα», υποστήριξε ο 33χρονος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει πουθενά τελεία, θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί, δήλωσε στο ΕΡΤΝews ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι φαίνεται να υπάρχει εγκληματική οργάνωση και όχι απλοί χούλιγκανς, δεν είναι απλή παραβατική συμπεριφορά αθλητική είναι μια σειρά από παράνομες ενέργειες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, έχουν να κάνουν με μπραβιλίκια.

Ο κατηγορούμενος γνωστός ως «Κοκός», μόλις πληροφορήθηκε ότι προφυλακίζεται προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί με τηλεκάρτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, ‘Αννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram