Κυριακή, 12 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 28 Απριλίου 2024

Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά: Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο – Λαμπάδες και δώρα έχουν την τιμητική τους

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

pasxa

Άρχισε η κίνηση στην οδό Ερμού, στο κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας και η κίνηση αυξάνεται όσο περνάει η ώρα. Οι καταναλωτές στρέφονται κυρίως σε αγορές πασχαλινών ειδών ενώ σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις τέσσερις το απόγευμα και τα πολυκαταστήματα λίγο πιο αργά έως τις έξι το απόγευμα.

Εντωμεταξύ σε ισχύ είναι το ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο, δηλαδή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και αυτό αφορά από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Την Μεγάλη Παρασκευή, λόγω της αποκαθήλωσης, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τη μία το μεσημέρι. Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τα πολυκαταστήματα έως τις 8 το βράδυ, όμως τα μικρότερα μαγαζιά θα κλείσουν νωρίτερα, δηλαδή το μεσημέρι.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα Κυριακή του Πάσχα, τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, τη Δευτέρα καθώς και την Τρίτη που έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.

Ακολούθως στη Θεσσαλονίκη αυξημένη η αγοραστική κίνηση στη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της πόλης στο Καπάνι, όπου οι περισσότεροι έρχονται για να κάνουν την έρευνα αγοράς τους και τις προπαραγγελίες τους. Ωστόσο, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προβαίνουν σε αγορές υπό τον φόβο «ότι μπορεί να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες», όπως τονίζει ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου κ. Νικολόπουλος.

Οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι αρχίζουν από 10,99 το κιλό και οπως λένε οι κρεοπώλες, η κίνηση είναι πολύ καλή και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα θαλασσινά ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας, και σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Νικολόπουλο «είναι μια πολύ καλή περίοδο, αυτή που προηγήθηκε».

Το ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινηθεί ανάλογα με αυτό της Αθήνας, όμως η μόνη διαφορά είναι ό,τι το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 και όχι στις 9 το πρωί.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Έλενα Αποστολίδου

Σχετική είδηση: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας τη Μ. Εβδομάδα

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram