Τρίτη, 07 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 26 Απριλίου 2024

Κάλεσμα συσπείρωσης από τον Κ. Μητσοτάκη – Το διακύβευμα των ευρωεκλογών και το μήνυμα συνεργασίας με την Εκκλησία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

4249594

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού λίγο πριν το κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκαν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Πρώτος σταθμός ήταν ο παιδικός σταθμός-νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου». Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της δομής και να συνομιλήσουν με τους 47 μαθητές και τους δασκάλους τους.

Θέλω, Μακαριώτατε, να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για το σπουδαίο κοινωνικό σας έργο…//…Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή. Και ότι προσβλέπουμε ακριβώς σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, το οποίο έρχεται και συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγάπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγώ πάλι και οι συνεργάτες μας είμαστε ευχαριστημένοι για την προσφορά στις οικογένειες, αλλά και στα παιδιά μας αυτά καθαυτά. Και θα θέλαμε κι άλλα τέτοια σχολεία αλλά, το λέγαμε και χθες, ζητάμε μια καλή συνεργασία, ώστε από κοινού και Εκκλησία και Πολιτεία να μπορούμε να κάνουμε τέτοια έργα και να τα καμαρώνουμε” απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος μετέβησαν στον παιδικό σταθμό «Η Ζωοδόχος Πηγή», όπου πραγματοποιούνται μαθήματα αγγλικής γλώσσας και θεατρικού παιχνιδιού. Τελευταίος σταθμός, το Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος». Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ιερώνυμος ξεναγήθηκαν στους χώρους και συζήτησαν με τους 60 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή, ανταλλάσσοντας ευχές για το Πάσχα.

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο»

Μήνυμα αποδοκιμασίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην παραστούν στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα όσοι βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Οι μέρες που έρχονται είναι Άγιες μέρες. Δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Η εκκλησία μας καλεί όλους για ποιο λόγο; Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να σεβόμαστε και να κάνουμε αγώνα. Τώρα ποιος είναι ο αγώνας κρίνεται τι πιστεύει που αποβλέπει και τι θέλει. Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας,. Οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του θεού. Πέραν από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε” είπε χαρακτηριστικά.

Βολές Μητσοτάκη κατά Βελόπουλου

Από την Δροσιά και στην ομιλία του σε συγκέντρωση πολιτών, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε, χωρίς να τον κατονομάζει, ευθείες βολές εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου.

Να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, λες και κάποιοι είναι περισσότερο χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, τα οποία διχάζουν τους Έλληνες, ειδικά σε μία συγκυρία που πρέπει, παρά τις διαφορές μας, να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε όμως ποτέ εχθροί. Ποτέ δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, οι οποίες ταιριάζουν σε μία δημοκρατία” τόνισε ο πρωθυπουργός..

«Σταθερότητα – Συνέχεια – Συνέπεια»

Από την Δροσιά, ο πρωθυπουργός κράτησε στην προμετωπίδα το διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών. Και επειδή ακούω πολλούς, όλα τα κόμματα με κάποιον τρόπο έχουν συνταχθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία με μία και μόνη ατζέντα, δεν υπάρχει άλλη ατζέντα: πώς θα αδυνατίσει η Νέα Δημοκρατία, πώς θα είναι λιγότερο ισχυρός ο Μητσοτάκης. Εμείς λοιπόν τους λέμε: σηκώνουμε αυτό το γάντι και στις εκλογές θα στείλουμε μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας. Ότι κανείς πολιτικός συσχετισμός ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει. Ότι εμείς εξακολουθούμε να είμαστε η μεγάλη, ισχυρή, κυρίαρχη πολιτική δύναμη, φορέας προόδου και υπεύθυνου πατριωτισμού. Η μόνη πολιτική δύναμη η οποία σήμερα έχει ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα” σημείωσε και απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης:

Θέλω να σας ζητήσω να απαντήσουμε με την ενεργή συμμετοχή μας, με τη συσπείρωσή μας, στον μεγάλο κίνδυνο αυτών των ευρωεκλογών, που είναι η χαλαρότητα και η αδιαφορία…//… Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές, να έχει όσο το δυνατόν πιο υψηλό ποσοστό και έτσι θα σταλούν μηνύματα και εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός Ελλάδας“.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι, ο πρωθυπουργός έθεσε για πρώτη φορά τον πήχη των ευρωεκλογών για τη ΝΔ. Έκλεισε, δε, τόσο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, όσο και την προοπτική ανάληψης από τον ίδιο ευρωπαϊκού αξιώματος: “Την επόμενη μέρα πάλι κυβέρνηση η ΝΔ. Άλλα κόμματα θέλουν να ανάγουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Αυτό το γάντι θα το σηκώσουμε. Έχουμε 9 μήνες κυβερνητικού έργου και τρία χρόνια μπροστά μας. Δεν σταματούμε να μιλάμε για τη σημασία της Ευρώπης. Το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. 202259 τα άλλα κόμματα δεν έχουν να πουν τίποτα, εμείς έχουμε να πούμε πάρα πολλά//202532 είναι εθνική κάλπη αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές // 202750 Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές// 205532 Για μένα δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα. Μεγαλύτερη τιμή να είμαι σε αυτό το γραφείο. Θα πάμε σε εθνικές εκλογές το 2027 . Συζήτηση για ευρωπαϊκό αξίωμα τιμητική αλλά δεν με αφορά καθόλου“.

Διμέτωπη επίθεση εναντίον Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι δεν έχει συγκροτημένη πολιτική πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Άρα δεν νομίζω ότι λέω κάτι το οποίο είναι άγνωστο στους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί κάποιος να λέει αβίαστα ότι θα μηδενίσω τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα το οποίο στοιχίζει 2,3 δισ. το χρόνο, δηλαδή περί τα 10 δισ. τη δεκαετία και να θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς να πει ποιους φόρους πρέπει να βάλει για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε από ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπέμπει σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση” τόνισε.

Βέλη έριξε και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αιχμή το κράτος δικαίου. “Ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου και λυπάμε που το λέω τόσο απόλυτα. Με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο έχουν δοθεί απαντήσεις, δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή αυτή η προσπάθεια που γίνεται και την είδαμε αυτή την εργαλειοποίηση και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και απαντήσαμε σημείο – σημείο σε όλες τις κατηγορίες. Να παρουσιάζεται η Ελλάδα ως μια χώρα περίπου ημιαυταρχική, είναι πραγματικά προσβλητική“.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram