Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 25 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης: “Η Δημοκρατία είναι ένα λουλούδι ευαίσθητο που πολλοί το επιβουλεύονται”

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

TSOUTSOPLIDES Constantinos_3 (1)

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης ήταν ο πρώτος καλεσμένος των νέων Podcasts του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με θέμα τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές, τα οποία επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή.

Ο κος Τσουτσοπλίδης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου αφού το 80% των πολιτικών αποφάσεων που προσδιορίζουν τη ζωή και τις προοπτικές μας αποφασίζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η φωνή των πολιτών γιατί είναι το μοναδικό σώμα απευθείας εκλεγμένο από τους πολίτες και απαρτίζεται από τους βουλευτές που εκλέγονται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές και πολιτικές οντότητες στον κόσμο και για αυτό οι πολίτες πιστεύουν πως η Ε.Ε. μπορεί έχει το μέγεθος για να αντιμετωπίσει σημαντικά παγκόσμια ζητήματα. Ο Επικεφαλής του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, κος Τσουτσοπλίδης, τονίζει πως: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις παρούσες συνθήκες έχει αποφασίσει πως πρέπει να υιοθετήσουμε ενα αναπτυξιακό μοντέλο με τρεις πυλωνες: ανάπτυξη πράσινη, ανάπτυξη ψηφιακή και ανάπτυξη δίκαιη. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει αξίες συμβατές με αυτά που ζητάνε οι νέοι: ελευθερία, ανεκτικότητα, δημοκρατία, ειρήνη και έρχεται να αντιμετωπίσει μεγάλα ζητήματα για το πως θα διαμορφωθεί η ζωή στο μέλλον, άρα η ζωή των νέων”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης «η Δημοκρατία είναι ένα λουλούδι ευαίσθητο που πολλοί το επιβουλεύονται». Καλεί όλους τους Έλληνες να πάνε να ψηφίσουν, ότι επιθυμεί ο καθένας, διότι είναι μια ευκαιρία να βάλουμε το πολιτικό στίγμα για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.

Ακούστε το πρώτο επεισόδιο του podcast με την Ελένη Καραλή:

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram