Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 09 Οκτωβρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα – Μην παραχωρείτε προσωπικά στοιχεία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

maxim-ilyahov-0aRycsfH57A-unsplash-696x464

Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν γίνει αποδέκτες παραπλανητικών μηνυμάτων στο κινητό τους, με το λογότυπο του Οργανισμού, μέσω των οποίων τους ζητούνται προσωπικά στοιχεία, όπως ο αριθμός του Τραπεζικού λογαριασμού τους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να μην παραχωρούν τα προσωπικά στοιχεία τους στοιχεία, απαντώντας σε αυτά τα μηνύματα.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει:

“Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Εφιστούμε την προσοχή όλων ως προς τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:

· Εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

· Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό, κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας, που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Οργανισμός ΙΒΑΝ κοκ»

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram