Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 31 Ιουλίου 2023

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ιδανικός καλοκαιρινός καιρός

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

pexels-armin-rimoldi-5269899

Ευχάριστος καλοκαιρινός καιρός για όλη την εβδομάδα. Οι θάλασσες ήρεμες από Τετάρτη και η θερμοκρασία με μικρή ανοδική πορεία μέχρι το Σάββατο.

Τη Δευτέρα θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μικρή πιθανότητα για τοπικές απογευματινές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, μέχρι τους 36 με 37 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά και τους 33 με 36 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους που στα ανατολικά τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για τοπικές σύντομες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται λίγο περισσότερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μικρή αστάθεια με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία μέχρι τους 36 με 38 βαθμούς οι μέγιστε στο εσωτερικό της κεντρικής Ελλάδας.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με άριστες καιρικές συνθήκες, καθώς οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο μέχρι το Σάββατο και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ισχυροί πλέον βοριάδες φαίνεται πως θα δροσίσουν ελαφρά την ατμόσφαιρα.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 31 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram