Τρίτη, 07 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 05 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Εντείνονται οι περιοδείες των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΠΑΡΑΒΑΝ

«Στροφές» ανεβάζουν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου. Οι περιοδείες και οι συνεντεύξεις εντείνονται και στο επίκεντρο βρίσκονται οι ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Τις δώδεκα προγραμματικές προτεραιότητες, με τις οποίες, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πορευθεί τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σημείωσε ότι στόχος είναι η δημιουργία νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την νέα γενιά.

Μερικές από τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, είναι: Σύγχρονο κράτος με διαφάνεια και λογοδοσία – καμία πρόσληψη στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ. ενίσχυση ανεξάρτητων αρχών, τέλος στις απευθείας αναθέσεις, εξεταστική επιστροπή για τις υποκλοπές χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, αναγέννηση του ΕΣΥ – κατάργηση των νόμων που υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του, επένδυση στην Παιδεία για ίσες ευκαυρίες για τη νέα γενιά και νέο ΕΚΑΣ – κατάργηση την προσωπικής διαφοράς.

Στις ιδεολογικές γραμμές και τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων τους επικεντρώνουν τον δημόσιο λόγο τους οι αρχηγοί των κομμάτων.

«Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στα αντιλαϊκά προγράμματα των άλλων κομμάτων, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Λάρισα. «Αυτό που κρίνεται για τον λαό μας είναι ποια πολιτική δύναμη θα σταθεί απέναντι σε όποια επόμενη κυβέρνηση, η οποία – σας το υπογράφουμε – έτσι όπως είναι τα προγράμματα των άλλων κομμάτων και έτσι όπως πάει η κατάσταση, θα είναι «από χέρι», πάλι αντιλαϊκή. (…) Όλα τα άλλα κόμματα, δυστυχώς, βαδίζουν πάνω στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.« ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Αιχμές για σκόπιμα περιορισμένη παρουσία του κόμματός του στα ΜΜΕ, άφησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Η πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ είναι απίστευτη. Γιατί η ΝΔ δεν θέλει αντιπάλους με επιχειρήματα», σημείωσε χαραλτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Από το Κερατσίνι, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα πριν τις εκλογές. Επανέλαβε οτι στόχος του ΜεΡΑ25 είναι η ρήξη με το κατεστημένο των ολιγαρχών. «Στόχος της ρήξης είναι μαζί με όλα τα άλλα, μαζί με την κατάργηση της φυλακής χρέους στην οποία είναι κλεισμένοι και κλεισμένες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, η κατάργηση της εξουσίας των συγκεκριμένων ολιγαρχών».

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα, με περιοδείες και ομιλίες σε ολόκληρη την χώρα.

Επιμέλεια: Νίκος Σταυρουλάκις

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 59 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram