Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 28 Απριλίου 2023

Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου – Τ. Μπρετόν: «Η Ελλάδα είναι ένθερμος υποστηρικτής των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

panagiotopoulos

Για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, των γραμμών παραγωγών και στον τομέα των πυρομαχικών, συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερύ Μπρετόν (Thierry Breton), στην Αθήνα.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει και προωθεί την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ευρωπαϊκής και ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, κάτι το οποίο επιβάλλεται και από το νέο διεθνές περιβάλλον ασφαλείας. Επιθυμούμε την αύξηση της παραγωγικότητας της ελληνικής αμυντικής και ευρωπαϊκής βιομηχανίας» είπε ο υπουργος Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι ένθερμος υποστηρικτής των αμυντικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν και την αμυντική βιομηχανίας, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε 44 προγράμματα 40 φορέων της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια του τομέα Άμυνας της ΕΕ, η Ελλάδα επιθυμεί την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των αμυντικών προγραμμάτων της Ελλάδος και της ΕΕ, και συμμετέχει στις αμυντικές δαπάνες με 2% του ΑΕΠ της, όπως δείχνουν και τα προγράμματα αγοράς νέων φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών. Η Ελλάδα τηρεί και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας και έχει κοινό στρατηγικό όραμα με την ΕΕ και κοινές αξίες, με στόχο την αντιμετώπιση κάθε είδους απειλών κατά της εθνικής και συλλογικής ευρωπαϊκής ασφάλειας» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, τόνισε ότι «H EE επιθυμεί την αύξηση της κατασκευαστικής και παραγωγικής δυνατότητας της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική χώρα σε αυτόν τον τομέα και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Είναι μέσα στις 11 ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης στην αμυντική βιομηχανία, και διαθέτει σημαντική παραγωγική βάση στην αμυντική βιομηχανία και εργοστασιακές εγκαταστάσεις, η ΕΕ πιθανόν να συμβάλλει με την αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης, η ΕΕ θα προσφέρει ταχεία υποστήριξη στην ελληνική αμυντική βιομηχανίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «Κάποιοι στο εξωτερικό δείχνουν μεγαλύτερη εκτίμηση στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, από κάποιους στο εσωτερικό».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 67 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram