Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 26 Απριλίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

MHTSOTAKHS4

Με το μήνυμα «ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή, πράσινη και κυρίως, ισχυρή», πραγματοποιείται η παρουσίαση του Προγράμματος Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία 2023 -2027.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία πέντε νέων για το πώς θέλουν την Ελλάδα του τα επόμενα χρόνια και μίλησαν για τις δικές τους ανησυχίες, τα θέλω, την οργάνωση του κράτους, την ενίσχυση των δομών Υγείας και Παιδείας.

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τις συνηθισμένες παρουσιάσεις και θα σας πω μία ιστορία, είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Τα άλματα απαιτούν στέρεα θεμέλια. Είναι τα θεμέλια που βάλαμε την πρώτη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει σε μία τετραετία», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις. 

Παραγωγική Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός μίλησε για αναπτυξιακό άλμα. «Η ανάπτυξη είναι το θεμέλιο στο οποίο χτίζεται η οικονομική μας πολιτική. Ήταν σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τη μέση ανάπτυξη της Ευρωζώνης την τελευταία τετραετία… Η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελεί όρο απαράβατο για να μην βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Αυτή την ανάπτυξη την πετύχαμε πρωτίστως μέσα από επενδύσεις. Η χώρα κατάφερε για πρώτη φορά να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, παρά τις μειώσεις των φόρων».

«Είχαμε δεσμευθεί ότι θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό. Ήταν 650 ευρώ και σήμερα είναι 780. Σκοπός μας είναι να φτάσει τουλάχιστον τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Πρέπει να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους της ΕΕ, είπε ακόμα. Η ανεργία μπορεί να φτάσει στο 8% το 2027. Πλησιάζουμε τον στόχο η Ελλάδα να γίνεται ένας προορισμός 12 μήνες τον χρόνο.

Μίλησε για 25% αύξηση μισθών μέσα στην 4ετία με στόχο να πάει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ. Νέα αύξηση στις συντάξεις στο 4% και αύξηση των μισθών δημοσιών υπαλλήλων 1/1/24 με νέο μισθολόγιο.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 55 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram