Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Χανιά 22 Μαρτίου 2023

Χανιά: Καταγγελία Αρχοντάκη για τη σχέση Πετσετάκη και ΔΕΥΑΧ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε δημόσια καταγγελία για τη σχέση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΧ Παντελή Πετσετάκη, προχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο κ. Αρχοντάκης, κατήγγειλε ότι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Πετσετάκης, όχι μόνο έχει ασυμβίβαστο, αλλά έχει λάβει και αντιμισθία η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια φτάνει το ποσό των 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα αυτά, ενώ ανάφερε πως, εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να προχωρήσει την καταγγελία του και σε άλλα θεσμικά όργανα.

Η τοποθέτηση Αρχοντάκη 

Είχα κάνει αναφορά όταν συζητούσαμε το θέμα της ΔΕΥΑΧ πριν από λίγες εβδομάδες. Τότε δεν πήρα απάντηση για τη θέση του αντιπροέδρου, του κ. Πετσετάκη, ο οποίος είναι έμμισθος με ανάθεση έργου στην επιχείρηση. Είχα προτείνει να γίνουν κάποιες ενέργειες από τον Δήμαρχο και περίμενα ότι θα κινηθούν διαδικασίες ώστε να σταματήσει η έμμισθη σύμβαση του κ. Πετσετάκη με την ΔΕΥΑΧ και να απομακρυνθεί από αντιπρόεδρος, αφού είναι υποψήφιος βουλευτής.

Το ότι ο Δήμαρχος δεν δρομολόγησε τις διαδικασίες είναι εξοργιστικό, όχι γιατί αγνόησε την τοποθέτησή μου, αλλά επειδή με αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά απέδειξε πως είναι υπεράνω θεσμών, νόμων και πολιτικής ηθικής που συχνά επικαλείται.

Καταγγέλλω λοιπόν αυτό το θέμα δημόσια στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και θεσμικά όπου αλλού μπορώ να το καταγγείλω.

Ο κ. Πετσετάκης ορίστηκε αντιπρόεδρος με απόφαση του 2019 από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ. Τον Μάιο του 2020, με άλλη απόφαση, ορίστηκε, όχι ως αντιπρόεδρος, αλλά μέλος Δ.Σ., του ανατέθηκε συγκεκριμένη εργασία, με πάγια αντιμισθία και πλήρη απασχόληση, με αποζημίωση 1.710 ευρώ μηνιαίως καθαρά, δηλαδή 2.200 ευρώ μικτά το μήνα.

Στην απόφαση αυτή μειοψήφισαν οι κ.κ. Γούλας και Κεμεσίδης και πέρασε κατά πλειοψηφία. Εγκρίθηκε η πλήρης απασχόληση του κ. Πετσετάκη επ’ αμοιβή, με αντικείμενο την υποβοήθηση της ΔΕΥΑΧ και οικονομικών ζητημάτων που ενδεχομένως προκύπτουν.

Του ανατέθηκε μία εργασία με αμοιβή για πλήρη απασχόληση… Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ως τιμητική θέση, δεν έχει αμοιβή… Την περίοδο εκείνη λειτουργούσε και ως συνεργάτης του γραφείου ορκωτών λογιστών που είχε εργολαβία η ΔΕΥΑΧ.

Ο νόμος λέει ότι οι εργολάβοι που συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΧ δεν μπορούν να είναι μέλη του Δ.Σ. Κακώς λοιπόν ορίστηκε από την αρχή μέλος του Δ.Σ.

Αρα, ο κ. Πετσετάκης ήταν αντιπρόεδρος, μέλος του Δ.Σ., αμειβόταν με πλήρη απασχόληση -που σημαίνει ότι δεν έκανε κάτι άλλο, πάω το πρωί, φεύγω το απόγευμα, κάνω συγκεκριμένο έργο και αξιολογούμαι.

Προκύπτουν λοιπόν τα εξής θέματα…

Αν είχε ο κ. Πετσετάκης ασυμβίβαστο, γιατί έκανε τα πάντα στη ΔΕΥΑΧ;
Ηταν έστω και μία ημέρα με πλήρη απασχόληση στη ΔΕΥΑΧ; Δεν ήταν καμία! Σέβομαι την περιπέτεια υγείας του, αλλά ακόμη και τότε αμειβόταν κανονικά, με το νόμο να αναφέρει ότι η αντιμισθία του έπρεπε να πέσει στο 50%
Το συνολικό κόστος της αντιμισθίας του προσεγγίζει τα 80.000 ευρώ. Θα ήθελα λοιπόν κε Δήμαρχε ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ να μας αναλύσετε αυτό το θέμα, γιατί από τις νομολογίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και από το νόμο, προκύπτουν άλλα. Με συγχωρείτε λοιπόν, αλλά ο κ. Πετσετάκης δεν είχε ποτέ πλήρη απασχόληση. Περνούσε, ενημερωνόταν, αλλά ποτέ δεν ήταν πλήρης με το γράμμα του νόμου.

Οτι λέω είναι επίσημη καταγγελία, που την κάνω τώρα, αλλά και όπου αλλού πρέπει. Αυτή τη στιγμή ο κ. Πετσετάκης κάνει την προεκλογική του καμπάνια και μου λένε ότι με την ανοχή σας γίνεται αυτό και τα λεφτά των δημοτών. Περιμένω λοιπόν άμεσα, σήμερα, να σταματήσει η σύμβασή του και να επιστραφούν τα χρήματα.

Κουνάς το κεφάλι σου κε Δήμαρχε; Αυτή είναι η ηθική που πρεσβεύεις; Εάν δεν επιστραφούν τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να γίνει και καταλογισμός!

Για το αν ο κ. Πετσετάκης έχει ασυμβίβαστο ή όχι, απαντήθηκε από τον πρόεδρο ότι θα φύγει όταν γίνει η ανακοίνωση των εκλογών… Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να αρμέξουν και την τελευταία σταγόνα από το γάλα της αγελάδας, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αντιμισθία.

Η απάντηση του δημάρχου Χανίων

Φαντάζομαι ότι δεν σας πήρε πολύ χρόνο κε Αρχοντάκη να το προετοιμάσετε. Θα περίμενα όμως να ήταν εδώ η κα Χατζηδάκη για να κάνετε αυτές τις καταγγελίες. Παρουσιάσατε μία καταγγελία, αν είναι καταγγελία, αλλά είναι μία μομφή όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ που λειτουργούσαν όλο αυτό το διάστημα με το λάθος τρόπο που παρουσιάσατε.

Γιατί ο κ. Αρχοντάκης εγείρει αυτές τις καταγγελίες τώρα; Μεταβλήθηκε ο μισθός ή η σχέση του κ. Πετσετάκη με την ΔΕΥΑΧ; Οχι! Γιατί λοιπόν γίνονται τώρα οι καταγγελίες; Γιατί ενδείκνυται για τέτοιες συζητήσεις που πολώνουν το κλίμα απέναντι στον εκάστοτε Δήμαρχο. Μία πάγια τακτική, ξεπερασμένη όμως.

Αναφέρθηκε και με χαρακτηρισμούς μάλιστα σε αυτή τη διαδικασία. Αν ενημερωνόταν σε βάθος και όχι επιφανειακά, θα ήξερε ότι το θέμα είχε απασχολήσει και τη ΔΕΥΑΧ. Δεν ακούμε πρώτη φορά το ασυμβίβαστο. Αφήστε λοιπόν να σας πω εγώ για την ταμπακιέρα. Το ερώτημα αυτό το είχε θέσει στο πλαίσιο του ελέγχου και ο ορκωτός ελεγκτής και διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη που αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει θέμα.

Το προηγούμενο λοιπόν Δ.Σ. έπραξε κάτι έναντι του νόμου; Οχι! Ο κ. Αρχοντάκης αν πιστεύει κάτι άλλο, σε νομικό επίπεδο υπάρχει Δικαιοσύνη. Μετά τα όσα είπε οφείλει να προσφύγει.

Οσο για την παραμονή του κ. Πετσετάκη, στο τελευταίο Δ.Σ. τόνισα και ο ίδιος το είπε δημόσια ότι προτίθεται να αποχωρήσει από αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ. Αν κάποιος προσπαθεί να δείξει αν προσέφερε ή όχι ο κ. Πετσετάκης, ζητώντας μάλιστα να επιστραφούν χρήματα, θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουν και τα μέλ του Δ.Σ. γι’ αυτό.

Προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, όχι μόνο σε σχέση με το άτομό μου, αλλά γενικότερα για τη λειτουργία του Δήμου. Η βολική άγνοια που δηλώνετε για το παρελθόν δεν είναι άλλοθι. Εχετε εικόνα από τα στελέχη σας και θα μπορούσαν να σας είχαν ενημερώσει για τη ΔΕΥΑΧ.

Ο κ. Πετσετάκης ψηφίστηκε όχι μόνο από μέλη της παράταξής μου, ορίστηκε στο πλαίσιο της νομοθεσίας η αντιμισθία του και έρχεστε μετά από τέσσερα χρόνια να καταγγείλετε αυτή τη διαδικασία, επειδή… τώρα το πήρατε χαμπάρι. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και αν έχετε κάτι συγκεκριμένο υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης που οφείλετε να προσφύγετε και να αποδείξετε τα λεγόμενά σας.

Ο κ. Πετσετάκης λειτουργούσε ως εξωτερικός συνεργάτης για έλεγχο του 2018 και η Αποκεντρωμένη απάντησε ρητά πως δεν υπάρχει θέμα. Ολα είχαν απαντηθεί γιατί τέθηκε ερώτημα στο Δ.Σ. και ερχόμαστε τώρα, ξαφνικά, να δείχνει ενδιαφέρον ο κ. Αρχοντάκης μετά την αποχώρηση της κας Χατζηδάκη και πήρε την πληροφόρηση για να δημιουργήσει ένα θέμα.

Αντιλαμβάνεστε τι παιχνίδι εντυπώσεων παίζει εδώ στο Δ.Σ. και πραγματικά λυπάμαι γιατί ο λαϊκισμός του κ. Αρχοντάκη είναι κάτι που του αρέσει, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το σημερινό. Ας αναζητήσει λοιπόν τις απαντήσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ελπίζω στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, αν υποβάλλει παραίτηση ο κ. Πετσετάκης, μη βγείτε να πανηγυρίσετε ότι έγινε λόγω της τοποθέτησής σας. Το έχει πει ξεκάθαρα ο ίδιος. Η δική σας τοποθέτηση δεν προκάλεσε τίποτα απολύτως, παρά μόνο έδειξε τον λαϊκιστικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεστε.

The post Χανιά: Καταγγελία Αρχοντάκη για τη σχέση Πετσετάκη και ΔΕΥΑΧ first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 82 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram