Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Χανιά 20 Απριλίου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: “Καταστροφική η ανάπτυξη υπέργειων δικτύων που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ στο Νομό Χανίων”

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

“Παραθέτοντας την σχετική βιβλιογραφία θεωρούμε καταστροφική την ανάπτυξη υπέργειων δικτύων που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ στο Νομό Χανίων και συστήνουμε επειγόντως την εφαρμογή λιγότερο βλαβερών λύσεων για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον”.

Αυτό απάντησε με επίσημο έγγραφό του το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, σε σχετικό έγγραφο  του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Ολόκληρη η απάντηση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων:

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων συζήτησε κατά την συνεδρίασή του στις 10.04.2024 σχετικά με την ανακοινωθείσα τοποθέτηση Πυλώνων Υπερυψηλής Τάσης βόρεια και εγγύς των Λευκών Ορέων και καταθέτει τα επιστημονικά δεδομένα για την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στον άνθρωπο.

Πλήθος μελετών ερευνητικών και επιδημιολογικών διεθνώς έχουν αποδείξει την συσχέτιση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με βλαβερή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό .
Ο τρόπος δράσης των ανθρωπογενών έναντι των φυσικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αφορά την πόλωση που δημιουργείται μέσα στα κύτταρα. Οι ηλεκτροστατικές μεταβολές στη διαπερατότητα των διαύλων ιόντων των κυττάρων οδηγούν σε οξειδωτικό stress και βλάβη του DNA, πράγμα που οδηγεί σε κυτταρικό θάνατο, γήρανση, νευροεκφυλιστικές παθήσεις, υπογονιμότητα, καρκίνο και κληρονομούμενες μεταλλάξεις.

Παραθέτοντας την σχετική βιβλιογραφία θεωρούμε καταστροφική την ανάπτυξη υπέργειων δικτύων που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ στο Νομό Χανίων και συστήνουμε επειγόντως την εφαρμογή λιγότερο βλαβερών λύσεων για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον, λύσεις που προτιμήθηκαν σε άλλα κράτη σε παρόμοιες καταστάσεις.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28378967
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29872015/
https://doi.org/10.1093/bmb/ldg030
https://maisonsaine.ca/electrosmog?id=100580

Δείτε εδώ και το σχετικό έγγραφο

The post Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: “Καταστροφική η ανάπτυξη υπέργειων δικτύων που σχεδιάζει ο ΑΔΜΗΕ στο Νομό Χανίων” first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram