Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
Χανιά 17 Απριλίου 2024

Δήμος Σφακίων: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διοργάνωση “Γιορτή Σφακιανής Πίτας” στη Μακεδονία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Επιστολή διαμαρτυρίας προς Πολιτιστικό Σύλλογο Αστερουσίων»

Με προβληματισμό γίναμε αποδέχτες στα Σφακιά της διαφημιστικής σας αφίσας, η οποία προωθεί την 1η Γιορτή Σφακιανής πίτας στη φίλη Μακεδονία. Ως Δήμος Σφακίων, αλλά και ως τοπική κοινωνία, θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι στην εν λόγω διοργάνωση.

Η Σφακιανή πίτα συνιστά ξεκάθαρα τοπικό έδεσμα των Σφακίων και δικαιωματικώς θεωρούμε ότι ο τόπος μας διαθέτει το προνόμιο προβολής της. Θα σας παρακαλούσαμε να απέχετε από τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης ή τουλάχιστον από τη χρησιμοποίηση του τίτλο αυτού, σεβόμενοι και ως Πολιτιστικός άλλωστε Σύλλογος, το όνομα που φέρει αυτό το έδεσμα, αλλά και τον τόπο που το γέννησε.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε στη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων, που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας κάθε καλοκαίρι επί εννέα πλέον συναπτά έτη, με πρωταγωνίστρια την Σφακιανή πίτα, καθώς και να λάβουμε μέρος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις της ιδιαίτερης πατρίδας σας που να φέρουν το όνομα από τοπικές σας συνταγές και προϊόντα.

Με εκτίμηση, αλλά και προβληματισμό.

«Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διοργάνωση με ονομασία “Γιορτή Σφακαινής Πίτας” στην Αστερούσια Θεσσαλονίκης»

Στα πλαίσια της αντίδρασης μας, αναφορικά με τη διοργάνωση που φέρει την ονομασία «Γιορτή Σφακιανής Πίτας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστερούσιας Θεσσαλονίκης, σας γνωστοποιούμε την επιστολή διαμαρτυρίας μας υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό και τους κάτωθι Πολιτιστικούς Συλλόγους που σχετίζονται με τον τόπο μας:

Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Σφακίων
Ένωση των Απανταχού Σφακιανών
Ένωση Σφακιανών Βορείου Ελλάδος
Ένωση Σφακιανών Π.Ε. Χανίων
Ένωσις Σφακιανών Ηρακλείου

The post Δήμος Σφακίων: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διοργάνωση “Γιορτή Σφακιανής Πίτας” στη Μακεδονία first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram