Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
Χανιά 17 Απριλίου 2024

Μεταβολή του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας | Η τάση του καιρού για το Πάσχα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σταδιακή και αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα επανέλθουμε σε κανονικές τιμές για την εποχή, δηλαδή σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20°C
Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο, σημειώνει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.
Στην τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, θα έχουμε βροχές , κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο , από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια .

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού 

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-04-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στο ανατολικό Αιγαίο προς τις βραδινές ώρες με παράλληλη ύφεση από τα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι – νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

Στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα της χώρας νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-04-2024

Σε όλη τη χώρα παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

The post Μεταβολή του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας | Η τάση του καιρού για το Πάσχα first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram