Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Χανιά 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Τι έδειξαν οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους | Δεκάδες συλλήψεις

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 22 έως και την 28/03/2024 από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο της μέθης των οδηγών και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

ελέχθησαν 3.840 άτομα και 3.326 οχήματα,

βεβαιώθηκαν 750 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις οποίες οι 62 αφορούσαν μέθη και επιπλέον 11 λοιπές παραβάσεις,
προσήχθησαν 63 άτομα,
συνελήφθησαν 25 άτομα από τα οποία τέσσερις ανήλικοι.
Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ηχορύπανση, κ.α.

Κατασχέθηκαν 2 όπλα, 12 φυσίγγια, 22,8γραμμάρια κάνναβης, 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης, διαρρηκτικά εργαλεία και ΙΧΦ αυτοκίνητο .

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

The post Κρήτη: Τι έδειξαν οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους | Δεκάδες συλλήψεις first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 13 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram