Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Χανιά 28 Μαρτίου 2024

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών εξέφρασε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι η πρόταση δεν κατατέθηκε επειδή προέκυψε κάτι καινούργιο σε όσα έως τώρα γνωρίζαμε αλλά για λόγους κομματικών τακτικών. Την ίδια στιγμή, όμως, όπως υπογράμμισε ο Χανιώτης Βουλευτής, με αφορμή αυτή αναπτύσσονται επικίνδυνες θέσεις για τη δημοκρατική ομαλότητα με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή του κ. Κασσελάκη για τη διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές. «Πρόκειται για έναν επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο με δύο συνέπειες: εκθέτει τη χώρα διεθνώς και υποσκάπτει την πίστη των πολιτών στο δημοκρατικό πολίτευμα. Χρειάζεται πολλή προσοχή σε αυτό το σημείο και δεν βλέπω να τη διαθέτει ούτε ο κ. Κασσελάκης ούτε το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο Βουλευτής Χανίων τόνισε ότι σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση η κυβέρνηση κάνει όσα απαιτούνται για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει τις ευθύνες σε εκείνους που τους αναλογούν, ενώ προειδοποίησε και για τη δημιουργία ενός τοξικού σκηνικού. «Ας ενισχύσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που μας αφορά όλους και για εμένα αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο, είναι η πιθανότητα αναβίωσης του τοξικού κλίματος της προηγούμενης δεκαετίας. Η άρνηση για την άρνηση, η αδιαφορία για τη θεσμική προστασία της δημοκρατίας μας, η μισαλλοδοξία και η εχθροπάθεια. Την ίδια στιγμή, λουστράρονται και έρχονται περιποιημένες στο προσκήνιο του δημοσίου διαλόγου διάφορες θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες ασπάζονται πολιτικές δυνάμεις που θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας. Κι όλα αυτά δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον.

The post Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές» first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram