Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Χανιά 22 Μαρτίου 2024

Παρά τις λίγες βροχές χαμηλός ο κίνδυνος λειψυδρίας στην Κρήτη

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Παρά τις λιγοστές βροχές και τις ακόμα λιγότερες χιονοπτώσεις του φετινού χειμώνα,  η Κρήτη δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι, πρόβλημα λειψυδρίας. 

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης,  στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά,  στα πλαίσια της 33ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. 

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκος Νικολαΐδης μιλώντας στην εσπερίδα για το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νησιού υπό το πρίσμα της Κλιματικής αλλαγής,  επεσήμανε ότιστα Χανιά αλλά και γενικότερα στην Κρήτη,  δεν θα έχουμε πρόβλημα από άποψης ποσότητας νερού,  ειδικά αν βρούμε τρόπους ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.  

Ο κ. Νικολαΐδης παρουσίασε αναλυτικά παραδείγματα για το πώς θα μπορούσε να γίνει η σωστή διαχείριση παραλληλα με την εξοικονόμηση του πολύτιμου για τη ζημας, αγαθού. 

Ο Γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Μανώλης Κασαπάκης. αναφερόμενος στα φετινά αποθέματα νερού, σημείωσε ότι είναι ανάλογα με αυτά του 2015, γεγονός που εξασφαλίζει ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας.  

 

The post Παρά τις λίγες βροχές χαμηλός ο κίνδυνος λειψυδρίας στην Κρήτη first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 13 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram