Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Χανιά 01 Μαρτίου 2024

Απάντηση Δήμου Αποκορώνου στην παράταξη «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» για την οικονομική διαχείριση

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την δική του απάντηση δίνει ο Δήμος Αποκορώνου μετά την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» με επικεφαλής τον Ανδρέα Κουκλινό, στην οποία γινόταν λόγος για μια «χαοτική» κατάσταση σε ότι αφορά στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Για άλλη μία φορά κάποιοι παραπληροφορώντας και παρουσιάζοντας στοιχεία κατά το δοκούν, προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα του δήμου Αποκορώνου όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2024 και να δημιουργήσουν ψευδείς και αρνητικές εντυπώσεις.

Πιο συγκεκριμένα σας απαντάμε ότι,

Από το 2014 έως σήμερα, δηλαδή μέσα σε δέκα χρόνια οι ανείσπρακτες οφειλές προς τον δήμο έχουν αυξηθεί μόνο κατά 859.242€, καθώς το χρέος προήλθε κυρίως από την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους λόγω της οικονομικής, της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο μάλιστα εξομαλύνεται σταδιακά. Πού βλέπετε εσείς λοιπόν κίνδυνο πτώχευσης;
Το χρέος ξεκίνησε από το 2021 λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, όπως και σε όλα τα νοικοκυριά και δήμους, σημειώνουμε ότι ο δήμος απορρόφησε όλες τις αυξήσεις παρά τις εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας για αύξηση των δημοτικών τελών ώστε να μην επιβαρυνθεί στα χρόνια της κρίσης του κορωνοιού ο Αποκορωνιώτικος λαός.
Όσο αφορά τους αδημοσίευτους ισολογισμούς από μεριά του δήμου έχουν δοθεί άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία αλλά είναι γνωστό και αφορά όλους τους δήμους της επικράτειας ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις από τα γραφεία των ορκωτών λογιστών λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς που διαχειρίζονται.
Όσο αφορά τις αποθήκες υλικών, ο έλεγχος των υλικών γίνεται κατά την διαδικασία της αγοράς και τα υλικά επιμερίζονται άμεσα στους χρήστες.
Επίσης έχει σημασία ότι τον Προϋπολογισμό του 2024 στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου, τον υπερψήφισε και η παράταξη του κ. Γύπαρη, (ψήφοι 17-6) προφανώς ο κ. Κουκλινός προτίμησε να συμπαραταχθεί μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση…

Και επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια…, τον ενημερώνουμε γιατί μάλλον δεν διάβασε όλες τις σελίδες του προϋπολογισμού, ότι για το 2024 έχουμε αύξηση στις δαπάνες για την καθαριότητα των δημοτικών ενοτήτων, για αγορά νέων οχημάτων, για αγορά νέων κάδων, κλπ άρα σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε ότι προεκλογικά έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους του Αποκόρωνα, σε αντίθεση με τον κ. Κουκλινό και την παράταξη του η οποία για άλλη μία φορά διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, όπως έκανε και προεκλογικά.

Καταλήγοντας κ. Κουκλινέ, προσπαθείτε με στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις να δικαιολογήσετε την μη ψήφιση από εσάς της ίδρυσης της νέας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποκορώνου, του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του 2024. Ο τόπος μας όμως χρειάζεται ουσιαστικές προτάσεις για να πάει μπροστά.

Ο Δήμος Αποκορώνου όχι μόνο δεν πτωχεύει αλλά έκλεισε με ταμειακά διαθέσιμα 2.377.186,56€ που εξασφαλίζουν την οικονομική του σταθερότητα και ανάπτυξη, όταν εσείς συνεχίζετε την προσφιλή σας τακτική να κινδυνολογείτε…. Λυπούμαστε πολύ!»

The post Απάντηση Δήμου Αποκορώνου στην παράταξη «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα» για την οικονομική διαχείριση first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram