Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 10 Ιανουαρίου 2024

Συλλαλητήριο για τον παλαιστινιακό λαό στα Χανιά

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 12:00 στην Πλ. Αγοράς για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό απευθύνει η συμμαχία “Σταματήστε τον πόλεμο”.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση:

«Η νέα χρονιά ξεκινάει με την κλιμάκωση της βαρβαρότητας του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Αλλά και με τις παλαιστινιακές σημαίες να ανεμίζουν περήφανα στη γιορτή της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα. Το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα για Λευτεριά στην Παλαιστίνη είναι πλειοψηφικό ρεύμα, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που πριν λίγο καιρό φώτιζε την πρόσοψη της Βουλής με τη σημαία του Ισραήλ και προσπαθούσε να συλλάβει αγωνιστές που σήκωναν την παλαιστινιακή σημαία.

Η οργανωμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται με τις πλάτες της Δύσης. Πάνω από 1,5% του πληθυσμού στη Γάζα έχουν δολοφονηθεί από τους βομβαρδισμούς, πάνω από το 60% των κατοικιών έχει καταστραφεί, το 85% του πληθυσμού ζει σε άθλιες συνθήκες σε «ζώνες ασφαλείας» με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση όμως δεν κάμπτεται, αντίθετα συνεχίζει ενωμένη να παλεύει στα ερείπια της Γάζας, στις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Όχθης. Για να καλύψει αυτή την αποτυχία το Ισραήλ κλιμακώνει, η δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Σαλέχ Αλ-Αρούρι στην Βηρυτό απειλεί να απλώσει τον πόλεμο ευρύτερα.

Οι κυβερνήσεις που κόπτονται κατά τ’ άλλα για τη «διεθνή νομιμότητα» και ορκίζονται στο «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ, τηρούν σιωπή όταν οι βόμβες του κράτους – τρομοκράτη δολοφονούν σε ένα ανεξάρτητο γειτονικό κράτος. ΟΙ ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και μαζί τους και η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζουν με κάθε μέσο το Ισραήλ για να ελέγξουν τη Μέση Ανατολή και τις διαδρομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στέλνουν αρμάδες στην Ερυθρά Θάλασσα για φυλάνε τη Διώρυγα του Σουέζ για λογαριασμό του Ισραήλ, των εφοπλιστών και των μεγάλων εταιρειών. Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μπλίνκεν στα Χανιά μας δένει ακόμα περισσότερο στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και μας καθιστά την οπισθοφυλακή του Ισραήλ.

Το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του σε όλο τον κόσμο τους περασμένους μήνες, μαζί με την ενωμένη Παλαιστινιακή Αντίσταση και το «αραβικό πεζοδρόμιο», είναι η δύναμη που μπορεί να καθορίσει τη νέα χρονιά.

Το σταμάτημα των ισραηλινών εγκλημάτων στην Παλαιστίνη δεν θα έρθει από τις κυβερνήσεις που μιλάνε υποκριτικά για «βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος», την ίδια στιγμή που εξοπλίζουν το Ισραήλ για να δολοφονεί από τη Γάζα μέχρι τη Βηρυτό. Θα έρθει από την κλιμάκωση του αγώνα για μια Παλαιστίνη Ελεύθερη, από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο, μια Παλαιστίνη δημοκρατική, χωρίς νόμους απαρτχάιντ, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική, με το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1948 μέχρι σήμερα να επιστρέψουν στη γη τους.

Αυτόν τον αγώνα μπορούμε να τον κλιμακώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά. Για να σταματήσει κάθε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-δολοφόνο, να κλείσουν οι βάσεις, που λειτουργούν σαν πηγή ανεφοδιασμού για ΗΠΑ Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία-Παιδεία και τις ανάγκες μας και όχι για εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι φοιτητές/τριες που ξεσηκώνονται για να υπερασπίσουν τα πανεπιστήμιά τους ενάντια στην «παιδεία των start-ups» που αντιγράφει η κυβέρνηση από το «σύμμαχο Ισραήλ». Κάθε αγώνας, ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, συνδέεται και δυναμώνει με την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Όλοι/ες να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας στο πλευρό της Παλαιστίνης μέχρι τη νίκη!».

The post Συλλαλητήριο για τον παλαιστινιακό λαό στα Χανιά first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram