Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 06 Ιανουαρίου 2024

Με λαμπρότητα παρουσία του πρωθυπουργού ο αγιασμός των υδάτων στα Χανιά | φωτο και video

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γιορτάστηκαν το πρωί του Σαββάτου τα Θεοφάνια στα Χανιά. Στο Ενετικό Λιμάνι βρέθηκε και ο γιος του Κωνσταντίνος. 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στο ενετικό λιμάνι για να παραστούν στον Αγιασμό των υδάτων.

 

Την κατάδυση του σταυρού στη θάλασσα έκανε από την εξέδρα που είχε στηθεί, στην προκυμαία του ενετικού λιμανιού, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Και φέτος πολλοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό και να πάρουν την ευλογία του Μητροπολίτη. 

Την ώρα της κατάδυσης του σταυρού στη θάλασσα, ήχησαν οι σειρήνες των πλοιαρίων, που είχαν συγκεντρωθεί στα ανοικτά του ενετικού λιμανιού. 

“Αυτή την ηλιόλουστη ημέρα το φως των Θεοφανίων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου“, τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Βρισκόμαστε στην αρχή του 2024 και έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους, ταυτόχρονα θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με μια οικονομία που αναπτύσσεται γρήγορα, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μια ποιοτική δημόσια παιδεία, με μια καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή για τα εποχιακά θέματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού. Γι’ αυτό προστατευόμαστε και κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι από εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας”.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, παρουσία του πρωθυπουργού, βουλευτών και των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε η πομπή η οποία έφτασε στο ενετικό λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του σταυρού.

The post Με λαμπρότητα παρουσία του πρωθυπουργού ο αγιασμός των υδάτων στα Χανιά | φωτο και video first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram