Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 02 Ιανουαρίου 2024

Η ΛΑΣΥ Χανίων για την φημολογούμενη κατάργηση λυκείου και μετατροπής του σε πειραματικό

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων, της ΕΛΜΕ και των μαθητών των Χανίων που ξεσηκώνονται απέναντι στους αντιπαιδαγωγικούς και αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μετατροπή ενός υφιστάμενου Λυκείου της Πόλης μας σε Πειραματικό.

Δικαίως, γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές αγανακτούν με τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και η εμμονή της να προχωρήσει με κάθε κόστος την κατηγοριοποίηση των σχολείων εις βάρος της ολόπλευρης γενικής μόρφωσης που έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά. Έτσι παρακολουθούμε όλες τις τελευταίες μέρες εξελίξεις, επίσημες και ανεπίσημες «διαρροές» που θέλουν την κατάργηση ενός υφιστάμενου λυκείου προκειμένου να μετατραπεί σε πειραματικό.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για εκατοντάδες μαθητές που θα αναγκάζονταν να πάνε σε άλλο σχολείο μακριά από την γειτονιά που μένουν και το γυμνάσιο που φοιτούσαν μέχρι σήμερα. Αποτελεί πρόκληση για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Χανίων να συζητιέται η κατάργηση στην ουσία μιας σχολικής μονάδας και η διάχυση των μαθητών σε επιβαρυμένα σχολεία, σε τμήματα που στοιβάζονται πολλές φορές πάνω από 25 μαθητές, σε κτήρια με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, σε σχολικές αίθουσες που λειτουργούν σε ΠΡΟΚΑΤ.

Την ίδια στιγμή που δεν έχουμε δει 20 χρόνια τώρα νέα σχολική στέγη στα Χανιά, έχουμε δημοτικές αρχές που εμμένουν να σχεδιάζουν 7 χρόνια τώρα την σχολική στέγη με γνώμονα την εξασφάλιση της κερδοφορίας ιδιωτικών ομίλων, μέσω της κατασκευής 8 σχολείων με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Σχολεία που ενώ θα κοστίσουν 3,5 φορές πιο πάνω σε σχέση με την κλασική μέθοδο δημοσίων έργων, όπως έγινε ήδη και στην Αττική, ακόμα και όταν γίνουν δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης της πόλης, καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ούτε ενός λυκείου!

Ταυτόχρονα, ενώ το κράτος (τοπικό και κεντρικό) έχουν αφήσει τα υφιστάμενα σχολεία να έχουν ξεπεράσει προ πολλού το όριο λειτουργικότητας και ασφάλειας, κάθε χρόνο βλέπουμε μόνο ψίχουλα και μπαλώματα αντί ουσιαστικών επισκευών, ενισχύσεων και επεκτάσεων, την ίδια ώρα δεκάδες μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν απορροφήσει πακτωλούς εκατομμυρίων επιδοτήσεων μέσω κρατικών ενισχύσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χανίων, χαιρετίζει τα αντανακλαστικά των Συλλόγων και της Ένωσης γονέων, που μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές διεκδικούν τις ανάγκες τους και δεν δέχονται την περεταίρω υποβάθμιση των σχολείων της πόλης μας. Ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σταματήσουν το βολικό «μπαλάκι αρμοδιοτήτων» και να πάρουν την ευθύνη τους άμεσα απέναντι στην σχολική κοινότητα.

Από την μεριά μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο εντός όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου απαιτώντας την ανέγερση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων με σαφή σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα. Κριτήριο να είναι η κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών για όλα τα παιδιά της πόλης μας, και όχι η κάλυψη των συμφερόντων και η διασφάλιση της κερδοφορίας του εκάστοτε ομίλου επενδυτών.

The post Η ΛΑΣΥ Χανίων για την φημολογούμενη κατάργηση λυκείου και μετατροπής του σε πειραματικό first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 28 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram