Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 02 Ιανουαρίου 2024

Χανιά: Aνοικτή συζήτηση με θέμα : «Η περίπτωση του Πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο και ο Συμμετοχικός Σχεδιασμός»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

H «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 στις 6μμ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)-Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23), ανοικτή συζήτηση με θέμα : «Η περίπτωση του Πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο και ο Συμμετοχικός Σχεδιασμός» και ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Παπαδάκη (Αρχιτέκτων Μηχανικός) που συμμετείχε ενεργά το 2018 στην προσπάθεια που έγινε στο Ηράκλειο από το κίνημα των πολιτών για την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη με διαδικασίες «συμμετοχικού σχεδιασμού».

Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» έχει εκφράσει ξεκάθαρα εδώ και μήνες την θέση της ότι ο Δήμος Χανίων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβές την διαδικασία σχεδιασμού του Πάρκου με αποφασιστική συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων από την πρώτη κιόλας ημέρα («συμμετοχικός σχεδιασμός»), η οποία θα καθορίσει και το πλαίσιο της εκπόνησης διαχειριστικής μελέτης για το «Πάρκο Μαρκοπούλου». Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η μεταφορά των εμπειριών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό σε περιπτώσεις όπου οι πολίτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την ενεργό συμμετοχή τους στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου (και ειδικότερα σε πάρκα) είναι πολύτιμη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν με τις ιδέες τους και την φυσική τους παρουσία σε αυτή την ανοικτή συζήτηση.

Σύντομο Βιογραφικό της Αλεξάνδρας Παπαδάκη

Η Αλεξάνδρα Παπαδάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2011) και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Design for Sustainable Development» από το Chalmers University of Technology (Σουηδία 2014). Έχει εργαστεί ως εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος στην Πολεοδομία της Ζανζιβάρης (Τανζανία 2014 – 2019) και είναι διοικητικό μέλος του οργανισμού African Architecture Matters (Ολλανδία 2014 -), ένα κέντρο έρευνας και δράσης για το δομημένο περιβάλλον της Αφρικανικής ηπείρου. Είναι επίσης συνεργάτης των FBW Architects + Urbanists (Ολλανδία 2016 -), με τους οποίους έχει υλοποιήσει αρχιτεκτονικά έργα σε Ολλανδία, Τανζανία και Ουγκάντα. Κατά περίπτωση, έχει συνεργαστεί με την Unesco, την World Bank και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε προγράμματα πολεοδομικού σχεδιασμού, βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κοινοτικής συμμετοχής (community engagement). Στον ελεύθερό της χρόνο δραστηριοποιείται ενεργά για την προώθηση επίκαιρων κοινωνικών θεμάτων στο χώρο της αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας.

The post Χανιά: Aνοικτή συζήτηση με θέμα : «Η περίπτωση του Πάρκου Γεωργιάδη στο Ηράκλειο και ο Συμμετοχικός Σχεδιασμός» first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 28 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram