Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 31 Δεκεμβρίου 2023

Εντοπίστηκαν 29 ακόμα μετανάστες Νότια της Γαύδου | Μια σύλληψη διακινητή

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Παλαιοχώρας και Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 16,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε είκοσι εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και από εκεί, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Ρεθύμνου. Κατά δήλωση των επιβαινόντων, είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες την 30-12-2023, από παραλία πλησίον περιοχής «KAMBUT» Λιβύης, με προορισμό την Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 43χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους προαναφερθέντες αλλοδαπούς ως ο διακινητής του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π. Κ. (Συναυτουργία) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

The post Εντοπίστηκαν 29 ακόμα μετανάστες Νότια της Γαύδου | Μια σύλληψη διακινητή first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 28 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram