Σάββατο, 04 Μαΐου 2024
Χανιά 23 Δεκεμβρίου 2023

Δεν θέλουν το αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» στη Σούδα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ανακοινώσεις εξέδωσαν φορείς και κόμματα με αφορμή τη νέα επίσκεψη του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» στη Σούδα.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Για ακόμα μία φορά ο Χανιώτικος λαός και η νεολαία βλέπει την πόλη του σε περίοδο γιορτών, να μετατρέπεται σε τόπο «αναψυχής» των ΝΑΤΟϊκών μακελάρηδων του αεροπλανοφόρου “USS Gerald R. Ford”.
Είναι φανερό ότι οι Χανιώτες θα ζουν πλέον μια νέα κανονικότητα, αφού κάθε τρεις και λίγο η Πόλη μας θα φιλοξενεί χιλιάδες ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι τα Χανιά μέσα στις γιορτές θα κατακλυστούν από 6000 ΝΑΤΟϊκούς. Τις λίγες μέρες που έχει ο κάθε εργαζόμενος για να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα στο λιμάνι, θα αναγκάζεται να ανέχεται μεθυσμένους ΝΑΤΟϊκούς που θα «ξεκουράζονται», κάνοντας μια ανάπαυλα από το έργο που επιτέλεσαν έξω από την Λωρίδα της Γάζας.
Κάθε φορά που τα πληρώματα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών αποβιβάζονται στα Χανιά, μετράμε νέα «κατορθώματα». Στην τελευταία επίσκεψη του αεροπλανοφόρου μεθυσμένοι ΝΑΤΟϊκοί επιτέθηκαν σε πολίτες, φτάνοντας στο σημείο να χαστουκίσουν ανήλικες μαθήτριες. Αντίστοιχα περιστατικά καταγγέλλονται κάθε φορά που δένουν ΝΑΤΟϊκά πλοία στην Βάση της Σούδας. Ο κατάλογος είναι μακρύς και τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά πληθαίνουν. Αποθρασυμένοι από το καθεστώς της ετεροδικίας, της ασυλίας ουσιαστικά, που τους έχει χορηγηθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, προκαλούν μια σειρά επεισόδια. Νωπές είναι οι μνήμες όταν μπούκαραν το 2022 σε δωμάτιο στην Παλιά Πόλη που διέμενε ανήλικη μαθήτρια, όπως και από τα επεισόδια που προκάλεσαν τον Μάρτιο του 2023 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ή παλιότερα τον ξυλοδαρμό οδηγού ταξί.
Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό και την νεολαία να μην συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες, να μην δεχτεί οι αποθρασυμένοι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην Πόλη μας και να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι. Η ανησυχία και η αγανάκτηση που έχουν οι κάτοικοι των Χανίων κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, πρέπει να σημάνει ένταση του αγώνα για να σταματήσουν να αποβιβάζονται στην Πόλη μας.
Τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , οι τοπικές αρχές, έχουν τεράστια ευθύνη για την μετατροπή των Χανίων σε ένα τεράστιο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό campus. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΕλληνοΑμερικάνικης συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπέγραψε η Ν.Δ. Αποτελεί θράσος οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να επικαλούνται τα δήθεν «καλά» που κάνει ο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκός τουρισμός. Την ίδια στιγμή που μιλάνε για τα δολάρια που θα κατακλύσουν την Χανιώτικη Αγορά και θα δώσουν ανάσα στους επαγγελματίες, ψήφισαν την εξόντωση των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με το φορολογικό τερατούργημα που πέρασε από την Βουλή. Αντίστοιχα οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στο τσάκισμα του εισοδήματος των επαγγελματιών με την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων.
Είναι συνυπεύθυνοι για τους τεράστιους κινδύνους που βάζουν τον λαό μας φιλοξενώντας πλοία που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους στο πλευρό των ΝΑΤΟίκών, μετατρέπει το λιμάνι της Σούδας και την Πόλη των Χανίων σε μαγνήτη κινδύνων και στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι έχουν μετατρέψει όλη την χώρα σε ένα ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, ετοιμάζονται να στείλουν ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής αποστολής.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι ο λαός μας θα τους ακολουθήσει στην κατρακύλα τους. Όπως σε όλη την χώρα, έτσι και στα Χανιά αναπτύχθηκαν πολύ μαζικές κινητοποιήσεις που εξέφρασαν το αίσθημα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων, απαιτώντας να κλείσει η Βάση της Σούδας, να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό που συντελείται στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη. Δεν θα ανεχτούμε, το έδαφος των Χανίων να προσφερθεί για «ξεκούραση» και «αναψυχή» σε ένα πλήρωμα που συμμετέχει ενεργά στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στο πλευρό του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.
Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για:
• Να μην αποβιβαστούν οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες του αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford στα Χανιά
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία.
• Καμία ελληνική στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.
• Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η πόλη μας αποτέλεσε τόπο «αναψυχής» και εκτόνωσης των φονιάδων των λαών, και αναφερόμαστε στο πλήρωμα του αμερικαΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» που καταφθάνει ξανά στη Σούδα, το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου.

Διαβάζουμε για τα «αυξημένα μέτρα» που η αστυνομία προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά της προηγούμενης επίσκεψης κι αναρωτιόμαστε:
• Άραγε οι όποιες πυκνές περιπολίες θα αποτρέψουν τις απειλές και τις επιθέσεις ενάντια σε ανθρώπους της πόλης μας από μεθυσμένους ναύτες;
• Μήπως, σε περίπτωση που η αστυνομία προσπαθήσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς, δε θα εκτοξεύσει τις ίδιες απειλές, όπως την προηγούμενη φορά, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί είναι αυτοί που θα πάνε φυλακή ή δε θα προβάλλει την ίδια απαίτηση να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ;
Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς από το καθεστώς της ετεροδικίας και το γεγονός ότι ουσιαστικά τους έχει δοθεί ασυλία!

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου!
Πριν 10 μέρες τα ζήσαμε αυτά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!

Πώς λοιπόν ο κάτοικος της πόλης μας θα περπατήσει ήρεμος από την Τρίτη κι ύστερα, στο Κέντρο ή στο Παλιό Λιμάνι; Πώς μια οικογένεια θα πάει βόλτα με τα παιδιά της στην πόλη, να χαλαρώσουν μαζί και να χαρούν τις γιορτινές μέρες με ασφάλεια;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών πληρωμάτων, η απόλυτη ασυδοσία που μπορούν να έχουν στις οποιεσδήποτε συμπεριφορές τους, βαραίνει με τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση καθώς και όλες τις προηγούμενες, με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους ΝΑΤΟϊκούς «συμμάχους». Έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη χώρα σε ορμητήριο πολέμου για το μακέλεμα άλλων λαών και ιδιαίτερα τον τόπο μας, σε ένα μόνιμο σημείο στάθμευσης και αναψυχής του ΝΑΤΟϊκού στόλου.
Δεν είναι η αυξημένη αστυνόμευση που θα λύσει το πρόβλημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, τη δημοτική και περιφερειακή αρχή να μην επιτρέψουν την απόβασή τους στην πόλη μας!
Οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στη χανιώτικη κοινωνία για την προστασία της από τις κάθε λογής τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές των αμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών.
Οφείλουν να σεβαστούν την άποψη του Χανιώτικου λαού έτσι όπως έχει διατρανωθεί και στις 12 του Νοέμβρη στο μεγαλειώδες Παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία προς την Αμερικάνικη Βάση αλλά και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών με αφορμή την παρουσία του ίδιου αεροπλανοφόρου στη Σούδα.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την ασφάλεια του Χανιώτικου λαού!

Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών!
Να μην τους επιτραπεί η αποβίβαση στην πόλη μας!
Είναι ανεπιθύμητοι!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους μαζικούς φορείς, τη νεολαία, όλο το Χανιώτικο λαό σε κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
• Οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες των Λαών, είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!
• Nα κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές υποδομές στη χώρα μας.
• Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
• Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
• Λευτεριά στην Παλαιστίνη

 

The post Δεν θέλουν το αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» στη Σούδα first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 32 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram