Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Χανιά 07 Δεκεμβρίου 2023

Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) εδώ και χρόνια αγωνίζεται στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε αυτό :

· Να ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο και στον καταστατικούς λόγους δημιουργίας του , ήτοι :

α) να έχει συμβουλευτικό ρόλο για τα οικονομικά θέματα και προβλήματα με υποβολή επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων και λύσεων άμεσης εφαρμογής .

β) Να γνωμοδοτεί ως υπεύθυνος επιστημονικός φορέας με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της, προτείνοντας λύσεις ισοδυνάμου αποτελέσματος για την υλοποίηση ειδικών οικονομικών μέτρων η αποφάσεων.

γ) Να λειτουργεί ελεγκτικά ως προς τα όργανα της δημόσιας διοίκησης που ασκούν οικονομική – φορολογική και αναπτυξιακή πολιτική με συνέπειες στην οικονομική ζωή της χώρας,

δ) Να φροντίζει για την ανάπτυξη της οικονομικής σκέψεως στην Ελλάδα και για την διαρκή εκπαίδευση–ανάπτυξη του οικονομολογικού επαγγέλματος και των επί μέρους ειδικοτήτων του ( Λογιστών – Φοροτεχνικών, Μελετητών , Συμβούλων επιχειρήσεων, κλπ) .

ε) Να προάγει την επιχειρηματικότητα μέσω της εκπαίδευσης, και συνεχών προτάσεων λύσεων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, βελτίωση της αποδοτικότητας , αύξηση της παραγωγικότητας των δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων.

Ωστόσο σήμερα σε αντίθεση με τα παραπάνω το Ο.Ε.Ε σήμερα :

α) Κύριος γνώμονας της διοίκησης του ΟΕΕ είναι να παρουσιάζεται αυτό ως αρεστό στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία.

β) έχει μετατραπεί σε ένα γραφειοκρατικό φορέα που λειτουργεί ως κοστοβόρος μηχανισμός κομματικών επιδιώξεων.

γ) Θυσιάζει καθημερινά την αξιοπρέπεια και το ρόλο του ως δημόσιου φορέα, λειτουργώντας σαν βήμα προώθησης συγκεκριμένων πολιτικών , προασπιζόμενο και απολογούμενο των κυβερνητικών επιλογών.

Συνεπώς σήμερα το Ο.Ε.Ε βρίσκεται :

α) ΜΑΚΡΙΑ από τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί.

β) ΜΑΚΡΙΑ από τον θεσμικό του ρόλο ως συμβούλου του κράτους.

γ) Εξυπηρετεί ημετέρους και φίλους.

Ωστόσο το Ο.Ε.Ε που έχουμε ανάγκη οφείλει και πρέπει:
· ΝΑ ενώνει
· ΝΑ συνθέτει
· ΝΑ εκπαιδεύει
· ΝΑ εμπνέει
· ΝΑ ανταποκρίνεται
· ΝΑ συμβουλεύει
· ΝΑ ελέγχει
· ΝΑ αγωνίζεται
Είναι επιτακτική ανάγκη το ΟΕΕ:
α)Να στηρίξει έμπρακτα το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη που βάλλεται βάναυσα σήμερα από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το φορολογικό νομοσχέδιο και το φαραωνικό σχέδιο της εφαρμογής my- data.
β)Να δείξει την έξοδο από το χώρο άσκησης του επαγγέλματος στις εταιρείες πληροφορικής , τον οποίο έχουν καταλάβει και εκμεταλλεύονται υπό συνθήκες ολιγοπωλίου και να επιβάλλει να τερματιστεί από αυτές , η υπαγόρευση άσκησης πολιτικής , προς την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών.
γ) Να διεκδικήσει την στελέχωσή του με ειδικό επιστημονικό προσωπικό ώστε να εκφέρει δημόσια έγκυρο, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο λόγο.

Είναι απαραίτητο το ΟΕΕ να συμβάλλει :
α)Στην καθιέρωση ενός σταθερού , σύγχρονου και απλού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος ώστε να υπηρετείται η κοινωνική αποστολή του κράτους αλλά και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
β)Στην καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ιδιαίτερα της ηλεκτρονικής που κυριαρχεί σήμερα , απαιτώντας την ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων , αλλά και των πολιτών.
γ)Στην αποκατάσταση σχέσης κράτους-φορολογούμενου με την πάταξη της φοροδιαφυγής και επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων μέσω πολιτικών έκπτωσης φόρων και εισφορών.
δ)Στη σύνταξη των νομοσχεδίων , απαιτώντας την συμμετοχή του ως δημόσιου συμβουλευτικού φορέα εξ αρχής στην διαδικασία και όχι να τρέχει εκ των υστέρων να «μπαλώνει τρύπες»
ε)Στην επιβολή του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ελεγκτού και ελεγχόμενου ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ των ενδοομιλικών συναλλαγών των ελεγκτικών εταιριών.

Στα πλαίσια αυτά και ειδικότερα σε σχέση με τα θέματα που σχετίζονται με το επάγγελμα του οικονομολόγου-λογιστή-φοροτέχνη, το ΟΕΕ οφείλει :
α)Να απαιτήσει την Υπογραφή και υποβολή κάθε είδους φορολογικής δήλωσης επαγγελματιών & επιχειρήσεων από αδειούχο από το ΟΕΕ λογιστή ανεξαρτήτως ύψους κύκλου εργασιών.
β)Να εργαστεί για την αποτροπή της εξομοίωσης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ξένων κολλεγίων με τους απόφοιτους της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Να απαιτήσει την απρόσκπτη πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες από τους λογιστές με την επίδειξη της κάρτας άδειας λογιστή από το ΟΕΕ για λόγους εκπροσώπησης πελάτη τους.
γ)Να απαιτήσει την κατοχύρωση του οικονομολογικού επαγγέλματος του Μελετητή.
δ)Να προβεί σε εκκαθάριση μητρώου μελών του ΟΕΕ και μητρώου λογιστών φοροτεχνών από ανενεργά μέλη. Να αποφασίσει γενναίο κούρεμα και ρύθμιση οφειλών για όσους ανενεργούς το επιθυμούν, με σκοπό να επανενταχθούν ως ενεργά μέλη στο ΟΕΕ (άμεσα έσοδα).
ε)Να προωθήσει την οικονομική στήριξη του ΟΕΕ από το σύνολο των οικονομολόγων και όχι μόνο από τους λογιστές-Φοροτεχνικούς.
ζ)Να αναβαθμίσει την πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΕΕ με στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας της και της χρησιμότητας της.
Συνάδελφοι
Στην Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) συμμετέχουν οικονομολόγοι :
α)που ασκούν επάγγελμα και ζουν απ’ αυτό εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οικονομολόγοι με άποψη για όσα γίνονται στη χώρα, για την οικονομική πολιτική που ασκείται.
β) που δεν έχουν κανενός είδους εξάρτηση , αλλά έχουν μόνο γνώμονα το καλύτερο αύριο του κλάδου και της Εθνικής Οικονομίας προς όφελος των πολλών.

Η Α.ΚΙ.Ο.Ε. θέλει ενεργούς οικονομολόγους που νοιάζονται και αγωνιούν μαζί μας για το αύριο του ΟΕΕ αλλά και της χώρας ως σύνολο και όχι μόνο των συμφερόντων των ολίγων.
ΕΣΥ μην περιμένεις από τους άλλους πρέπει να συμμετέχεις.
ΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ 10/12/2023

The post Διακήρυξη Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram