Κυριακή, 12 Μαΐου 2024
Χανιά 21 Ιουλίου 2023

Σε… κλοιό καύσωνα η χώρα | Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μία εβδομάδα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ισχυρός θα είναι ο καύσωνας που από έχει ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία θα μας απασχολήσει έως τουλάχιστον την επόμενη Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Όπως σημειώνει, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί την Κυριακή (23/7), θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα (24/7) για να ακολουθήσει νέα «επίθεση» υψηλών θερμοκρασιών από την Τρίτη (25/7) σε τιμές που ίσως να είναι… ακόμα πιο υψηλές.

Στον «φούρνο» την Κυριακή

Η πιο δύσκολη ημέρα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, αναμένεται να είναι η Κυριακή για την οποία τα στοιχεία δείχνουν ότι ίσως είναι από τις θερμότερες ημέρες της τελευταίες 5ετιας με θερμοκρασίες που στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 42-44°C και τοπικά ακόμα και τους 44-45°C.

Όπως τονίζει, δε, την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα θα είναι ακόμα πιο αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές καθώς ειδικά την πρώτη ημέρα της ερχόμενης εβδομάδας οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 και πιθανότατα στα 7 μποφόρ με εδάφη που θα είναι ήδη θερμά με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίσσεια προσοχή.

Νέο κύμα από Τρίτη

Από την ερχόμενη Τρίτη πιθανότατα θα μας απασχολήσει ένα νέο κύμα ζέστης ακόμα πιο ισχυρό, με τη θερμοκρασία τοπικά στα ηπειρωτικά -μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας- να ξεπερνά ακόμη και τους 44-45°C.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

The post Σε... κλοιό καύσωνα η χώρα | Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μία εβδομάδα first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 38 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram