Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
Χανιά 19 Ιουνίου 2023

Στα Χανιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου | Εκδήλωση στο ιστορικό καφέ “Κήπος”

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, ώστε με τη δύναμη που θα της δώσουν να είναι μία πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανοικτή συζήτηση με πολίτες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο καφέ του δημοτικού κήπου της πόλης αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός της, σε αυτά που πρεσβεύει και αντιπροσωπεύει επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες με την αγάπη που θα μας δώσουν , με την εμπιστοσύνη που ήδη μας δείχνουν, θα μας βοηθήσουν να αποτελέσουμε τη γροθιά τους , την υπεράσπισή τους. Η Πλεύση Ελευθερίας διεκδικεί να είναι πραγματική αντιπολίτευση στην επόμενη βουλή. Η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε όλο αυτό τον καιρό . Να έχουμε μία διαφορετική Βουλή μία ζωντανή Βουλή να δώσουμε δηλαδή όπως λέει το σύνθημα μας ζωή στη Βουλή που σημαίνει να συγκροτήσουμε μία κοινοβουλευτική ομάδα στη βάση όπως την έχω σχεδιάσει. Μία κοινοβουλευτική ομάδα αδιάφθορη και αδιαπέραστη η οποία θα υλοποιήσει την υπόσχεση προς τους πολίτες και τη δέσμευση μας να είμαστε εκεί φύλακες φρουροί των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, να είμαστε εκεί για να σταματάμε κάθε νομοσχέδιο της ντροπής, κάθε τροπολογία της νύχτας κάθε τέτοια διαδικασία».

Παράλληλα, σε αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος για να ασκείται και ψηφιακή αντιπολίτευση, προχωρά η Πλεύση Ελευθερίας, όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη βουλή και στην εξουσία, θα μπορούν να παρεμβαίνουν, να καταθέτουν τα προβλήματά τους, να καταθέτουν τα αιτήματά τους, να καταθέτουν τις αγωνίες τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ακόμα τόνισε στόχος του κόμματός της είναι να φέρει ξανά την κοινωνία μέσα στη Βουλή , να αποτελέσει τείχος προστασίας των πολιτών. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως η Πλεύση Ελευθερίας θα βρίσκεται κάθε μέσα και ώρα του χρόνου στη Βουλή, με σκληρή δουλειά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Η κα Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για την υπόθεση Βαλυράκη, καθώς η ίδια και ο πατέρας της είναι δικηγόροι της οικογένειας του αείμνηστου Χανιώτη πολιτικού.

«Με τον Σήφη Βαλυράκη με συνέδεε μια πολύ δυνατή σχέση καθώς όταν ήμουν Πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε σε εμένα και στον τότε Πρωθυπουργού για να γίνουν πρωτοβουλίες για την υπόθεση Siemens. Το πόρισμα του Σήφη Βαλυράκη που κατονόμασε πολλούς και από το δικό του κόμμα και από την ΝΔ ενόχλησε πολλούς και στο τέλος κατέληξε στην ντροπιαστική κατάληξη να μην τον ψηφίσει η ολομέλεια της Βουλής. Αργότερα έμαθα ότι συνδεόταν και με μεγάλη αγάπη και φιλία για τους γονείς μου, καθώς ήταν συγκρατούμενος του πατέρα του στις φυλακές Κέρκυρας επί χούντας.

Ο Βαλυράκης ήταν ένας άνθρωπος που ενοχλούσε αναμφισβήτητα. Εγώ δεν πείστηκα πότε ότι ήταν ατύχημα ο θάνατος του και βεβαίως έχοντας αναλάβει μαζί με τον πατέρα μου την εκπροσώπηση της χήρας του, των παιδιών του και του αδερφού του έχω διαμορφώσει την πεποίθηση όχι μόνο για την ενοχή των κατηγορουμένων αλλά και ότι έχουν υπάρξει και άλλοι εμπλεκόμενοι σε επίπεδο ηθικών αυτουργών και όχι μόνο.

Η συμπερίληψη του δικηγόρου των κατηγορουμένων είναι από μόνη της ένα ζήτημα ηθική τάξεως και όχι τόσο για τον ρόλο του συνηγόρου αλλά για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος διαδραμάτισε συγκεκριμένο ρόλο στην σκανδαλώδη αποφυλάκιση των κατηγορουμένων. Δικαίως η κοινωνία των Χανίων αντιδρά, δικαίως η οικογένεια εξανίσταται για αυτή την επιλογή και βεβαίως ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει μια απάντηση πως έγινε κάτι τόσο βέβηλο στην μνήμη ενός ανθρώπου που τώρα γίνεται η διερεύνηση της δολοφονίας του».

The post Στα Χανιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου | Εκδήλωση στο ιστορικό καφέ “Κήπος” first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 37 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram