Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
Χανιά 05 Μαΐου 2023

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη | Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια και μικρή πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 προβλέπονται από το πρωί αυξημένες νεφώσεις στη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και στη Δυτική Κρήτη, όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια.

Μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα αναπτυχθούν στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στις περισσότερες περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας, στην Πελ/νησο και την Κρήτη. 

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως στην Ανατολική Κρήτη. 

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή στην Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-05-2023

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στην Κρήτη πιθανώς το πρωί να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 22 με 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-05-2023

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-05-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-05-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-05-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα την Τρίτη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

The post Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη | Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 75 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram