Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Κόσμος 28 Μαρτίου 2024

Οι Πατριάρχες των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζητούν άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι Πατριάρχες των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζητούν άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα Οι Πατριάρχες των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζητούν άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα Οι Πατριάρχες των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ ζητούν άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Οι πατριάρχες και οι επικεφαλής των εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ ανανέωσαν την έκκλησή τους για «άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πατριάρχες και οι προκαθήμενοι των εκκλησιών δήλωσαν στο μήνυμα τους με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των σοβαρών δεινών που μας περιβάλλουν εδώ στους Αγίους Τόπους, καθώς και σε πολλούς άλλα μέρη του κόσμου. Μιλώντας άμεσα για τις δικές μας συνθήκες, επαναλαμβάνουμε την καταδίκη μας.

Στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa», οι θρησκευτικοί ηγέτες ανανεώνουν την έκκληση τους για ταχεία άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας και απελευθέρωση όλων των κρατουμένων ,διευκόλυνση του έργου των γιατρών και των ιατρικών ομάδων για τη φροντίδα των αρρώστων και των τραυματιών χωρίς κανένα εμπόδιο. Ζητούν το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων και της διεθνούς δράσης για τερματισμό του κύκλου της βίας και εκφράζουν την πίστη τους ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί συνολική λύση για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

Οι πατριάρχες των εκκλησιών απηύθυναν ειδικούς χαιρετισμούς στους πιστούς στη Γάζα που σηκώνουν μεγάλους σταυρούς τους τελευταίους μήνες και σε αυτούς που έχουν καταφύγει στις εκκλησίες του Αγίου Πορφυρίου και της Αγίας Οικογένειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι χριστιανικές εκκλησίες που ακολουθούν το δυτικό ημερολόγιο θα γιορτάσουν το Πάσχα την ερχόμενη Κυριακή.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram