Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024
Κόσμος 27 Απριλίου 2024

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ δεν συμβάλλει σε μια λύση – Παρομοίασε με Χίτλερ τον Νετανιάχου

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ δεν συμβάλλει σε μια λύση – Παρομοίασε με Χίτλερ τον Νετανιάχου «Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ δεν συμβάλλει σε μια λύση – Παρομοίασε με Χίτλερ τον Νετανιάχου «Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ δεν συμβάλλει σε μια λύση – Παρομοίασε με Χίτλερ τον Νετανιάχου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Iraq Turkey Erdogan

Δριμεία κριτική και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών άσκησε ο Τούρκος Πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι είναι «μεγάλη ντροπή και αδικία» το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ. Και την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews Γιάννης Μανδαλίδης, προσωρινό τέλος στο διπλωματικό παρασκήνιο που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Μαΐου έβαλε η διαρροή που έγινε από ανώτερο τουρκικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται στο Reuters και το Bloomberg ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα περάσει τελικά το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο μέσω του CNN Turk:

«Δεν μπορέσαμε να ευθυγραμμίσουμε τα προγράμματά μας. Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε καμία επίσκεψη προς το παρόν».

Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν συνέχισε με κλιμακούμενο ρυθμό να επιτίθεται κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτική τους στη Γάζα.

Μιλώντας σε διακοινοβουλευτική εκδήλωση για την Παλαιστίνη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι με την άνευ όρων υποστήριξή της προς το Ισραήλ, η αμερικανική κυβέρνηση συμβάλλει μόνο στην κλιμάκωση του προβλήματος.

Νέα επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου – Τον παρομοίασε εν νέου με τον Χίτλερ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρομοίασε ξανά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ με τον Χίτλερ. Όπως είπε «οι σημερινοί “Χίτλερ” και ναζί είναι οι δολοφόνοι που σκότωσαν περισσότερα από 15 χιλιάδες παιδιά στη Γάζα. Ο Νετανιάχου, όπως και οι δολοφόνοι πριν από αυτόν έχει γράψει το όνομά του στην Ιστορία με ντροπή ως ο σφαγέας της Γάζας. Αυτό το στίγμα στο κούτελό του δεν φεύγει ό,τι κι αν κάνει».

Tην τελευταία εβδομάδα, υπάρχει παρουσία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε επισκέφτηκε τον ηγέτη μια ισλαμικής αδελφότητας που έχει δεσμούς με το κυβερνητικό κόμμα, ενώ άλλο στέλεχος της οργάνωσης εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις στον Τύπο.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram