Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Κόσμος 19 Απριλίου 2023

Mανχάταν: Ρομπότ ψάχνει για επιζώντες στα συντρίμμια του πάρκινγκ που κατέρρευσε – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Mανχάταν: Ρομπότ ψάχνει για επιζώντες στα συντρίμμια του πάρκινγκ που κατέρρευσε – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες Mανχάταν: Ρομπότ ψάχνει για επιζώντες στα συντρίμμια του πάρκινγκ που κατέρρευσε – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες Mανχάταν: Ρομπότ ψάχνει για επιζώντες στα συντρίμμια του πάρκινγκ που κατέρρευσε – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

robot

Mε τη βοήθεια ενός ρομποτικού σκυλιού συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους οδηγούς μέσα στο τετραόροφο γκαράζ που κατέρρευσε την Τρίτη στο νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Ο απολογισμός μετά την κατάρρευση ενός μεγάλους μέρους του κτηρίου που κατασκευάστηκε το 1926 είναι ένας νεκρός και πέντε τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

«Υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο τη στιγμή της κατάρρευσής του. Οι τέσσερις από αυτούς εισήχθησαν σε νοσοκομείο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός κι ένας άνθρωπος αρνήθηκε να δεχτεί περίθαλψη», είπε ο Τζον Εσπόζιτο, αξιωματικός της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εικόνες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα κάποια από τα οποία έχουν σωριαστεί το ένα πάνω στο άλλο ή έχουν αναποδογυρίσει και καπνό να αναδίδεται από το κτίριο που κατέρρευσε.

Η δομή είναι «ασταθής», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, ο Έρικ Άνταμς, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια παραμένει σε εξέλιξη. Το κτήριο που λειτουργούσε ως πάρκινγκ από το 1957 κατέρρευσε «ως το υπόγειο», είπε αξιωματούχος του δήμου.

Οι αρχές χρησιμοποιούν UAVs και ρομποτικό «σκυλί» για να αποφύγουν την ανάπτυξη μελών σωστικών συνεργείων μέσα στο κτίριο, καθώς το τμήμα του που παραμένει όρθιο υπάρχει ακόμη κίνδυνος να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δήμου από το 2003 είχε εντοπιστεί μια ρωγμή στον οροφή του πρώτου ορόφου αν και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς οι ιδιοκτήτες δεν είχαν εις βαρος τους καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Πηγή: AOl, MobileHealthInc, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 53 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram