Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Κόσμος 14 Απριλίου 2023

Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία και η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη Δένδια στην Ίμβρο

Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία και η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη Δένδια στην Ίμβρο Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία και η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη Δένδια στην Ίμβρο Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία και η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη Δένδια στην Ίμβρο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ellada-Tourkia

Άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται θέματα κυριαρχίας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος ήταν, από την αρχή της θητείας του, ανοιχτός στον διάλογο με μοναδική βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Από την πλευρά του, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στην Ίμβρο βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στην ακολουθία και την περιφορά του Επιτάφιου, χοροστατούντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας να χαιρετίζει τη θετική ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά.

«Είναι τεράστια η χαρά μου που αξιώθηκα να έρθω στην Ίμβρο, να είστε εσείς εδώ, να λιτανεύσουμε τον Επιτάφιο», ανέφερε ο κ. Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ίμβρο, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, στην οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Εκφράζω τα αισθήματα, νομίζω, του συνόλου του ελληνικού λαού ευρισκόμενος σήμερα εδώ. Αισθήματα αλληλεγγύης για τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται εδώ στην Ίμβρο και στην Τένεδο».

Αναφερόμενος δε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό και αυτό ανεδείχθη από τα αισθήματα που εκφράσθηκαν χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία».

«Η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. Και πιστεύω ότι, αμέσως μετά τις εκλογές και στις δύο χώρες, θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε από την αρχή να δούμε ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνομωσύνη του για την επίσκεψη του κ. Δένδια στην Ίμβρο.

«Εκφράζω ως Ίμβριος, εκ μέρους όλων των Ιμβρίων και Τενεδίων, γιατί είμαστε αχώριστοι και ομοιοπαθείς, εκφράζω εκ μέρους όλων τη χαρά μας, τη συγκίνησή μας, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο οποίος, μέσα στα πάρα πολλά και βαρέα καθήκοντά του, βρήκε την ευκαιρία, τον χρόνο και τη διάθεση να πραγματοποιήσει μια έστω και ολιγόωρη επίσκεψη στον τόπο μας, να ενισχύσει τους ολίγους εναπομείναντες ομογενείς κατοίκους», ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 57 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram