Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Κόσμος 19 Ιουλίου 2023

Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία

Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη όταν συγκρούστηκαν μετωπικά λεωφορείο και φορτηγό με ρυμουλκούμενο στον νομό Λα Γουαχίρα, στη βόρεια Κολομβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα έγινε σε δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του νομού, τη Ριοάτσα, με την τουριστική πόλη Παλομίνο, διευκρίνισε.

«Μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ανηλίκου, και [σ.σ. άλλους] εννέα τραυματίες που διακομίστηκαν σε κοντινά κέντρα υγείας», δήλωσε ο Φρανσίσκο Χαβιέρ Κάστρο, αξιωματικός της αστυνομίας.

Η αστυνομία υποθέτει πως ένας από τους οδηγούς αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Οι δρόμοι στη Γουαχίρα είναι συχνά στενοί.

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε καμιά άλλη επιλογή παρά να το ρίξει στην άκρη του δρόμου» καθώς το ρυμουλκούμενο του φορτηγού είχε παρεκκλίνει από την πορεία του κι ερχόταν καταπάνω του, εξήγησε αυτόπτης μάρτυρας, ο Χοσέ Γκόμες, αδελφός ενός από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στην τηλεοπτική εκπομπή Caracol Noticias.

Τα τροχαία συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες θανάτου στην Κολομβία.

Το 2022, 7.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 31 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram