Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 17 Ιουλίου 2023

Στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε και της κοινότητας χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ο Κ. Μητσοτάκης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στις Βρυξέλλες, στη διήμερη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε και της κοινότητας χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, θα συμμετάσχει από σήμερα 17/7, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τις 4.30μμ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει και διμερείς συναντήσεις. Πρόκειται για την τρίτη Σύνοδο της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής η πρώτη μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι σχετικά με την οικονομία, το εμπόριο, η ψηφιακή και η πράσινη μετάβαση και γενικά θέματα στενότερης συνεργασίας.

Αναμένεται να δώσουν το παρόν περισσότεροι από 50 ηγέτες από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, με τα βλέμματα να στρέφονται στο νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ουκρανικό, και ιδιαίτερη σημασία έχει η θέση της Βραζιλίας, καθώς για την ώρα, ο κ. Λούλα διατηρεί μία ουδέτερη στάση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σλοβενία και η Εσθονία, δεν θα δώσουν το παρόν, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι και ο Πολωνός πρωθυπουργός, αναμένεται να βρεθούν στις Βρυξέλλες αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου.

Στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση συνεχίζει το νομοθετικό της έργο, έχουμε τα δύο εμβληματικά νομοσχέδια που βρίσκονται ήδη σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι τις 31 Ιουλίου, οπότε και κλείνει η Βουλή για τις διακοπές του Αυγούστου και πρόκειται για την ψήφο των αποδήμων, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι δεν είναι ένα δεξιό, κεντρώο, ούτε αριστερό ζήτημα, αλλά ζήτημα σεβασμού στον απανταχού ελληνισμό και το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, τις φοροελαφρύνσεις για όλο το 2024, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά η ΝΔ.

Τέλος, με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συνεχίσει και τις επισκέψεις του στα υπουργεία. Την Τετάρτη θα βρεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ προσεχώς θα βρεθεί στο Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 37 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram