Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Κόσμος 05 Μαΐου 2023

Βασιλιάς Κάρολος: «Χαλαρός» παρά το «τεράστιο βάρος» ένα 24ωρο πριν από την τελετή στέψης του  

Βασιλιάς Κάρολος: «Χαλαρός» παρά το «τεράστιο βάρος» ένα 24ωρο πριν από την τελετή στέψης του   Βασιλιάς Κάρολος: «Χαλαρός» παρά το «τεράστιο βάρος» ένα 24ωρο πριν από την τελετή στέψης του   Βασιλιάς Κάρολος: «Χαλαρός» παρά το «τεράστιο βάρος» ένα 24ωρο πριν από την τελετή στέψης του  
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

APTOPIX Britain Coronation Preparations

Η πρώτη στέψη που θα δει το έθνος μετά από 70 χρόνια είναι αυτή του Βασιλιά Καρόλου στην Βρετανία. Η ατμόσφαιρα στην βρετανική πρωτεύουσα είναι γιορτινή, μετρώντας ώρες πριν την μεγαλειώδη ιστορική τελετή, ένα υπερθέαμα που θα παρακολουθήσουν πλήθος κόσμου από κοντά και εκατομμύρια τηλεθεατές από τις οθόνες τους.

Μάλιστα σήμερα (05.05.2023) ο βασιλιάς Κάρολος θα παραθέσει δεξίωση στους ξένους βασιλείς και αξιωματούχους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μαζί με την σύζυγο του Καμίλα, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη στέψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα daily telegraph, o πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να φτάσει σύντομα στο Λονδίνο, αφού είχε πρόσφατα συνομιλήσει ήρεμα με τον πατέρα του, αλλά θα επιστρέψει στην Καλιφόρνια την επόμενη ημέρα.

Η Daily Express μεταφέρει σχόλια από τον κοσμήτορα του Ουέστμινστερ, τον αιδεσιμότατο Δρ Ντέιβιντ Χόιλ, ο οποίος είπε ότι ο Βασιλιάς παραμένει «χαλαρός» παρά το «τεράστιο βάρος» της στέψης. «Ενώ… έχει πολλά να κάνει, δεν δίνει την αίσθηση ενός ανθρώπου που είναι πραγματικά ανήσυχος».

Πολλά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα περιλαμβάνουν φωτογραφίες του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, οι οποίοι χθες έκαναν ένα διάλειμμα από τις πρόβες για τη στέψη για να επισκεφτούν μια παμπ του Σόχο, συνομιλώντας με τον κόσμο και απολαμβάνοντας ένα ποτήρι μπίρα.

Mind the gap

Ένα ξεχωριστό μήνυμα ηχογράφησε o βασιλιάς Καρολος και η Καμίλα το οποίο θα ακουστεί τους 2.570 σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ηνωμένου Βασιλείου και στα 270 μετρό του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης.

Ο βασιλιάς ακούγεται να λέει «Η γυναίκα μου και εγώ ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στέψης». Η Βασιλική σύζυγος συνεχίζει: «Όπου κι αν ταξιδεύετε, ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι».

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς προσθέτει: «Και να θυμάσαι, σε παρακαλώ να προσέχεις το κενό».

Το πρόγραμμα

Το μεγαλοπρεπές τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 10.20 ώρα Λονδίνο. Το ζευγάρι αναμένεται να φτάσει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 10:53 όπου η τελετή θα ξεκινήσει αμέσως στις 11 . Μια ώρα αργότερα, στις 12 μ.μ., ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ θα τοποθετήσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του Καρόλου και θα στεφθεί Βασιλιάς.

Οι Βρετανοί προβλέπεται να ξοδέψουν περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενω το κόστος της στέψης εκτιμάται στα 100.000.000 λίρες. Τα σουβενίρ έχουν γίνει ανάρπαστα με τα περισσότερα να ξεκινούν από 10£.

Συνολικά, προβλέπεται ότι περισσότεροι από 100.000 ξένοι τουρίστες θα μείνουν στο Λονδίνο για τη τελετή στέψη . Με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν κάθε ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην πρωτεύουσα έχει κρατηθεί και οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Ανταπόκριση: Αναστασία Χατζάβελου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 58 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram