Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 06 Μαΐου 2023

Μενίδι: Φθορές από αεροβόλο και πέτρα στο παράθυρο σχολικού συγκροτήματος – Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. και για την ανευρεθείσα βολίδα

Μενίδι: Φθορές από αεροβόλο και πέτρα στο παράθυρο σχολικού συγκροτήματος – Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. και για την ανευρεθείσα βολίδα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Screenshot_5

Οι φθορές σε παράθυρο σχολικού συγκροτήματος στο Μενίδι δεν σχετίζονται με την ανευρεθείσα βολίδα και προκλήθηκαν σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Μαθητές σχολείου της περιοχής Αχαρνών εντόπισαν τη βολίδα το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5), ελάχιστα μέτρα από το σχολείο στο οποίο είχε βρεθεί νεκρός το 2017, ο 11χρονος Μάριος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.

«Αναφορικά με φθορά σε υαλοπίνακα παραθύρου σχολείου σε περιοχή των Αχαρνών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο από αρμόδιο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι:

  • Ο υαλοπίνακας αποτελείται από διπλό τζάμι και έφερε οπές και θραύση στο εξωτερικό μέρος του, ενώ το εσωτερικό μέρος του ήταν ανέπαφο.
  • Δεν προκύπτει συνάφεια της θέσης και του ελάχιστου βαθμού παραμόρφωσης της βολίδας που βρέθηκε με την υποδειχθείσα οπή, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψιν παράγοντες όπως η φορά και η κατεύθυνση αυτής και το γεγονός ότι δεν σφηνώθηκε στο εσωτερικό τζάμι ούτε προκλήθηκαν φθορές σε αυτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι φθορές στο εξωτερικό μέρος προκλήθηκαν «σε προγενέστερο άγνωστο χρόνο κατόπιν πρόσκρουσης μεταλλικών σφαιριδίων προερχόμενα από αεροβόλο όπλο και πέτρα».

Στο σημείο κλήθηκε αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η βολίδα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 81 φορές