Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Τέχνες 05 Μαΐου 2023

Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την University of Memphis Touring Choir από το Tennessee των Η.Π.Α.

Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την University of Memphis Touring Choir από το Tennessee των Η.Π.Α. Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την University of Memphis Touring Choir από το Tennessee των Η.Π.Α. Tο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την University of Memphis Touring Choir από το Tennessee των Η.Π.Α.
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, και ώρα 20:30, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την University of Memphis Touring Choir από το Tennessee των Η.Π.Α. σε μια ξεχωριστή βραδιά με ερμηνείες έργων Αμερικάνων συνθετών με ένα πρόγραμμα που εστιάζει στις γυναίκες και τους Αφροαμερικανούς δημιουργούς. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα ακούσει έργα των Eric Whitacre, Roland Carter, Elaine Hagenberg, Susan LaBarr, Joel Thompson και άλλων. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση των Dr. Ryan Fisher, Dr. Francis Cathlina και Dr. Emily Frizzell και την συνοδεία των πιανιστών David Córdoba Hernandez και Natalia Vanegas Escobar.

Η χορωδία αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μέμφις και κάνει περιοδεία στις Η.Π.Α. σε ετήσια βάση, ενώ έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία μεταξύ άλλων.

Στο δεύτερο μισό της βραδιάς θα συμμετέχει και η Χορωδία ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου, και θα ερμηνεύσουν Pierluigi da Palestrina, John Bennet, Tomas Luis da Vittoria, John Tavener, John Dowland, Θ. Αντωνίου, αλλά και παραδοσιακά ελληνικά και κυπριακά τραγούδια. Στο τέλος της παράστασης, οι δύο χορωδίες θα γίνουν ένα πάνω στη σκηνή και θα παρουσιάσουν κομμάτια των Γιάννη Κωνσταντινίδη και Eric Whitacre.

Μία πολυπολιτισμική βραδιά που ενώνει διαφορετικά μουσικά καλέσματα και αναδεικνύει ένα διαφορετικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.

Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος)

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 81 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram