Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 05 Μαΐου 2023

Υπόθεση Πάτρας: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της 34χρονης με τον Ανδρέα Ηλιάδη ζήτησε ο Αλ. Κούγιας

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση η κατηγορούμενη 34χρονη μητέρα στην υπόθεση της Πάτρας με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, ζήτησε η υπεράσπιση της κατηγορουμένης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο, να επιτρέψει μετά την απολογία της, να εξεταστεί με τον κ. Ηλιάδη, ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευσταθεί ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο εντατικολόγος είχε αναφερθεί σε καθυστερημένη αντίδραση του Καραμανδάνειου στην ανακοπή του παιδιού, κάτι που ο ίδιος ο μάρτυρας διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο κ. Κούγιας είπε στο δικαστήριο πως ο γιατρός “είχε πει στην κ. κατηγορουμένη, πως αν η 9χρονη είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο, τώρα θα περπατούσε“. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Ηλιάδης αρνήθηκε πως έχει πει κάτι τέτοιο: “Δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο να εκφέρω τέτοιες εκφράσεις” είπε ο μάρτυρας.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον κ. Ηλιάδη για συνέντευξη που είχε δώσει τον Ιούλιο του 2022. Στον διάλογο παρενέβη και η πρόεδρος.

Αλέξης Κούγιας: Λέτε ότι θεωρείτε την ανακοπή στην 9χρονη σαν τρίτο θάνατο. Γράφει ότι είπατε πως το φινάλε του δράματος στο παιδί γράφτηκε στο Καραμανδάνειο. Λέει πως ξέρατε ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλήσει, δεν θα περπατήσει Αυτά που λέω εγώ τόσες μέρες δηλαδή: ότι η αναζωογόνηση στο Καραμανδάνειο ήταν θάνατος. Γιατί τόσες μέρες δεν μου απαντάτε; Λέτε αυτά που λέω και εγώ, και εσείς λέτε εδώ ότι όλα αυτά τα καταλάβατε μετά τη μαγνητική….

Μάρτυρας: Βεβαίως θεωρώ την ανακοπή σαν θάνατο. Δε θα φτάναμε ποτέ να περπατήσει η 9χρονη. Η ζωή όμως δεν ολοκληρώνεται για να περπατήσει κάποιος. Όμως και ένα βήμα, ένα κλώτσημα μιας μπάλας, είναι αρκετά σημαντικό για μια οικογένεια. Δεν της δώσαμε το χρόνο της. Η αποκατάσταση των παιδιών μπορεί να πάρει δυο και τρία χρόνια…

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό το φινάλε του δράματος που είπατε;

Μάρτυρας: Αν δεν υπήρχε ο κ. Χασαπόπουλος (αναισθησιολόγος Καραμανδάνειου) το παιδί θα είχε πεθάνει στο Καραμανδάνειο.

Αλέξης Κούγιας: Ζητάμε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με την κ. κατηγορουμένη. Της είχε πει πως αν είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά η 9χρονη στο Καραμανδάνειο, το παιδί θα περπατούσε.

Πρόεδρος: Εννοείτε μετά την απολογία της κατηγορουμένης;

Αλέξης Κούγιας: Ναι. Της είχε πει της κ. κατηγορουμένης, πως αν το παιδί είχε διασωληνωθεί στο 10λεπτο, θα πήγαινε σχολείο.

Μάρτυρας: Δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο να λέω τέτοιες εκφράσεις. Εμείς κάθε νύχτα (που ήταν στην ΜΕΘ η 9χρονη) δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει. Ο γιατρός επανέλαβε πως όσο το κοριτσάκι ήταν στην ΜΕΘ, δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο, και πως τα συμβάντα ξεκίνησαν αφού αποσωληνώθηκε.

Θα μπορούσε να τα έχει προκαλέσει η κ. κατηγορουμένη;” τον ρώτησε ο συνήγορος υπεράσπισης με τον μάρτυρα να απαντά: “Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας“.

Ο κ. Κούγιας, σε άλλο κύκλο ερωτήσεων ρώτησε τον μάρτυρα “πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις μεταμοσχεύσεις με την κυρία κατηγορουμένη;” με τον κ. Ηλιάδη να απαντά κοφτά “Ποτέ!” .

Πρόεδρος: Είναι αυτό η θέση της κ. κατηγορουμένης κ. συνήγορε;

Αλέξης Κούγιας: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Και γατί δεν το είπατε από την αρχή;

Αλέξης Κούγιας: Γιατί, υπήρχε κανείς να την κατευθύνει την κ. κατηγορουμένη; (σ.σ. αναφέρεται σε προηγούμενους συνηγόρους της κατηγορουμένης)

Πρόεδρος: Μα ούτε και εσείς τα λέτε στα υπομνήματά σας.

Αλέξης Κούγιας: Μετά το επεξεργάστηκα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέση και του κ. Δασκαλάκη; Το είχε πει δηλαδή στον άντρα της;

Αλέξης Κούγιας: Όχι. Σπανίως εμφανίζονταν.

Πρόεδρος: Και τι είπε η εντολέας, στις συζητήσεις στις οποίες αναφέρεστε για μεταμοσχεύσεις;

Αλέξης Κούγιας: Αρνήθηκε.

Σε επίδειξη από τον κ. Κούγια φωτογραφιών της κατηγορουμένης με την 9χρονη, ώστε να απαντήσει ο μάρτυρας αν σε αυτές βλέπει “μία αδιάφορη μάνα” ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι “την άποψή μου την έχω καταθέσει. Δεν μπορώ να κρίνω από μια φωτογραφία“.

Πρόεδρος: Ποιος την έχει τραβήξει αυτή τη φωτογραφία;

Κατηγορουμένη: Ο Μάνος μέσα στη ΜΕΘ.

Η εξέταση του κ. Ηλιάδη θα συνεχιστεί και σε άλλη δικάσιμο που θα ορίσει το δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση Πάτρας: Σε δίκη παραπέμπεται η 34χρονη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της

Υπόθεση Πάτρας: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια για δήλωσή του στη δίκη της 34χρονης

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 64 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram