Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 05 Μαΐου 2023

Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Asia Lunar New Year Tourism

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι η COVID-19 δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σηματοδοτώντας έτσι ένα συμβολικό τέλος στην καταστροφική πανδημία κορονoϊού που προκάλεσε αδιανόητα «λουκέτα», ανέτρεψε τις οικονομίες παγκοσμίως και σκότωσε τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, παρόλο που η φάση έκτακτης ανάγκης τελείωσε, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας τις πρόσφατες αιχμές των κρουσμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από τον ιό κάθε εβδομάδα.

«Με ελπίδα κηρύσσω την COVID-19 λήξασα ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός «θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο».

Σ. Κυριακίδου για COVID-19: Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε

«Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι ο κορονοϊός τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη υγειονομική ανάγκη.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter: «Tο απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID- 19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Μετά από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID -19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον».

Πηγή: AP | Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 57 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram