Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Τοπικά 04 Μαΐου 2023

Με νέα απορριμματοφόρα οχήματα ενισχύεται το έργο της καθαριότητας στο Δήμο Ρεθύμνης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα εξοπλίστηκε ο στόλος των οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί καθημερινά η υπηρεσία.

Πρόκειται για απορριμματοφόρα 16 κ.μ. τύπου πρέσας, συνολικής αξίας 718.208 €, τα οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης για τις ανάγκες του έργου της αποκομιδής συμβατικών απορριμμάτων ενώ ένα εξ αυτών θα διατεθεί στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας έγινε το Πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από πόρους του Δήμου που συμμετείχε καταβάλλοντας το ποσό των 59200 €.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την ευόδωση της πολύμηνης προσπάθειας του Δήμου να αποκτήσει τα σύγχρονα απορριμματοφόρα αλλά και για τη χρονική συγκυρία της προμήθειάς τους, η  οποίασυμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου κατά την οποία οι ανάγκες καθαριότητας της πόλης είναι αυξημένες.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος: «Η συγκεκριμένη προμήθεια είναι η αρχή σειράς άλλων που θ’ ακολουθήσουν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της ετοιμότητας του Δήμου Ρεθύμνης σε επίπεδο διεκδίκησης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για την ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών του, οι οποίες προφέρουν κοινωφελές, ανταποδοτικού χαρακτήρα έργο, στην κοινωνία του Ρεθύμνου».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Λελεδάκης, εξίσου ικανοποιημένος για την θετική έκβαση της επιδίωξης του Δήμου να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τόνισε πως η αποτελεσματικότητα τουεπίπονου και απαιτητικού έργου της Καθαριότητας της πόλης και των περιχώρων της,  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους συμπολίτες, τους οποίους καλεί να συνεργαστούν με τη δημοτική υπηρεσία και να σεβαστούν το φυσικό και αστικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

The post Με νέα απορριμματοφόρα οχήματα ενισχύεται το έργο της καθαριότητας στο Δήμο Ρεθύμνης first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 48 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram