Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 05 Μαΐου 2023

Αίγινα: Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Σ. Δούκας εξηγεί πως έγινε το ατύχημα με τραυματίες τρείς μαθήτριες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

συνδεσεις

Ο Σωκράτης Δούκας, αντιδήμαρχος Αίγινας και γιατρός ο ίδιος, μίλησε στη εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για τις τρεις μαθήτριες τραυματίστηκαν χτες (04.05.2023) σε σχολική εκδρομή στο νησί, καθώς βρέθηκαν ξαφνικά ανάμεσα σε δύο πούλμαν, καθώς και για το οδικό δίκτυο του νησιού και αν αυτό είναι κατάλληλο για τόση επικεψιμοτητα.

«Όσον αφορά τον μηχανισμό του ατυχήματος, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε τρέχει και μία προανακριτική διαδικασία είναι στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας», εξήγησε αρχικά ο αντιδήμαρχος Αίγινας.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για το όλη την διαδικασία που ακολουθήθηκε, ώστε να δοθεί άμεση βοήθεια στα τρία κορίτσια. «Είχαμε την ειδοποίηση για τρεις μαθήτριες, γιατί τρία άτομα τα οποία τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Εκεί έγινε η πρώτη αξιολόγηση. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στον Πειραιά και δεσμεύσαμε ουσιαστικά το ιπτάμενο δελφίνι που ήταν στο λιμάνι και επρόκειτο να κάνει το τακτικό δρομολόγιο και το καθυστερήσαμε ουσιαστικά λιγάκι και μαζί με μία συνάδελφο από το Κέντρο Υγείας που εφημέρευε, μαζί διακοσμήσαμε τις τρεις μαθήτριες στον Πειραιά.

Είχε ενημερωθεί το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε περίμεναν ασθενοφόρα εκ των οποίων και μία κινητή μονάδα με γιατρό στο λιμάνι του Πειραιά παρέλαβαν τα παιδιά και φτάσανε στο Νοσοκομείο «Παίδων», ανέφερε.

Οι συνθήκες του ατυχήματος

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το ατύχημα, ο κ. Δούκας εξήγησε πως πιθανώς αυτό που συνέβη ήταν πως «υπήρχε μία παράλληλη ίσως εκκίνηση, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, το ένα ίσως λεωφορείο να ήταν σταματημένο. Υπήρχε μία κίνηση του δεύτερου λεωφορείου με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό τον τραυματισμό. Δηλαδή, ουσιαστικά οι μαθήτριες βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα σε δύο λεωφορεία. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ακόμα δεν τις γνωρίζουμε».

Πόσο κατάλληλο είναι το οδικό δίκτυο

Όσο για το αν το οδικό δίκτυο της Αίγινας, που είναι ένα μέρος με μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά μικρούς δρόμους, μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα πούλμαν που καταφτάνουν στο μέρος ο κ. Δούκας εξήγησε: «Πραγματικά στην πρόβλεψη μας, υπάρχουν και μικρότερα μέσα μετακίνησης, πιο ευέλικτα λεωφορεία. Παρόλα αυτά, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, χρησιμοποιούνται και αυτά.

Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση δεν είχε να κάνει με το μέγεθος του λεωφορείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και όπως βλέπουμε και στα πλάνα και εκεί που είναι και όσοι έχουν επισκεφθεί το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, υπάρχει άνεση να κινηθούν ακόμα και αυτού του είδους τα οχήματα. Βέβαια στο λιμάνι της Αίγινας από την αφετηρία, από εκεί που ξεκινάει ο κόσμος, μέχρι τα σημεία ενδιαφέροντος ή εσωτερικά στο κέντρο της πόλης, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, σίγουρα πιο μικρά και πιο ευέλικτα λεωφορεία, είναι καλύτερα.

Παρόλα αυτά αυτά τα μεγαλύτερα λεωφορεία έχουν να κάνουν με αυτές τις πιο μακρινές αποστάσεις όπου εκεί εφόσον επιδεικνύεται η ανάλογη προσοχή και τηρούνται οι κανόνες και δεν υπάρχει βέβαια και κάποια άλλη ενδεχόμενη μηχανική βλάβη, είναι ελεγχόμενο», τόνισε.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 64 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram