Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 26 Απριλίου 2023

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο πραγματικός μισθός το 2022 όχι μόνο δεν αυξήθηκε αντίθετα μειώθηκε κατά 7,4%

Βαθμολογήστε
(1 Ψήφος)

eurw-money-xrimata-epidoma-1068x712-1

Στην ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται με σχόλιό του ο τομέας εργασίας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολόγηση των μισθών καταρρίπτουν ένα ακόμα αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο πραγματικός μισθός το 2022 όχι μόνο δεν αυξήθηκε όπως διαφημίζει τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, αντίθετα μειώθηκε κατά 7,4%. Η πολύ μικρή αύξηση του ονομαστικού μέσου μισθού εξαϋλώθηκε και υπερκαλύφθηκε από την αύξηση του πληθωρισμού και τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα της ΝΔ.

Η προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2019 για μείωση των φόρων και αύξηση των μισθών παρέμεινε κενό γράμμα επί τέσσερα χρόνια. Για μια οικογένεια με δύο παιδιά και δυο εργαζόμενους με χαμηλούς ή μέσους μισθούς η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε για το 2022 κατά 1,3% φτάνοντας το 35,7% έναντι 29% που είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Η χώρα μας μάλιστα ήταν η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ στην οποία ο πραγματικός μισθός μειώθηκε. Ενώ ακόμα και η εξόχως αργοπορημένη και τελικά ανεπαρκής αύξηση του κατώτατου μισθού, παραμένει μικρότερη των πληθωριστικών επιβαρύνσεων και φορολογητέα!

Την ίδια δε μέρα που ανακοινώθηκε η έρευνα του ΟΟΣΑ, ο κύριος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του πλειοδότησε τόσο στο ύψος του κατώτατου μισθού, όσο και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος στις οποίες θα προχωρήσει. Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη σε μια ακόμα άσκηση παροχολογίας, τα προεκλογικά λεφτόδεντρα δεν μπορούν να κρύψουν στην σκιά τους την σκληρή πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνει πως: «Η πλειοψηφία των νοικοκυριών, για την οποία ο μισθός φτάνει μέχρι την 18η μέρα του μήνα, ασφυκτιά από τις ελλειμματικές πολιτικές της ΝΔ και την αδυναμία της να δώσει ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα της οικονομικής συγκυρίας. Οι εργαζόμενοι και ειδικά οι νέοι που εργάζονται κατά κόρον με μερική απασχόληση και με εποχικές συμβάσεις ξέρουν πολύ καλά ότι η προεκλογική κοκορομαχία για τον κατώτατο μισθό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν τους αγγίζει.

Η ευημερία των αριθμών και η ουσιαστική ποιότητα της εργασίας δεν χτίζεται στα στις προεκλογικές πρωθυπουργικές πλειοδοσίες, αντίθετα απαιτείται η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των κλαδικών συμβάσεων, ώστε να αυξηθούν οι μέσοι μισθοί, η επιστροφή του καθαρισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους, απαιτείται συμμετοχή των κοινωνικών δυνάμεων και ευρύτερες συναινέσεις. Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατάφερε τέτοιες ευρείες συναινέσεις, μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επιτευχθούν ξανά για την ποιοτική αναβάθμιση της εργασίας όλων των μισθωτών και της μεσαίας τάξης.

Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα δώσει ηχηρή απάντηση, οι μη προνομιούχοι, οι μισθωτοί, οι νέοι εργαζόμενοι οφείλουν να αποκτήσουν ξανά προοπτική και ελπίδα, να έρθουν ξανά στο προσκήνιο, δίνοντας αέρα νίκης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 59 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram