Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 13 Απριλίου 2024

Δ. Κουτσούμπας στο ΕΡΤNews για ευρωεκλογές: Η ΝΔ με την αντιλαϊκή πολιτική της να πάρει ένα δυνατό μήνυμα στις κάλπες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Δημήτρης Κουτσούμπας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Επτά» και την Βάλια Πετούρη, τονίζοντας πως η ΝΔ πρέπει να λάβει το μήνυμα των κινητοποιήσεων το βράδυ των ευρωεκλογών.

«H NΔ με την αντιλαϊκή πολιτική της να πάρει ένα δυνατό μήνυμα, να εκφραστεί αυτό που εκφράζεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας» είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κουτσούμπας.

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και το στίγμα του ΚΚΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το διακύβευμα είναι να ενισχυθεί και στην πορεία προς αυτές τις ευρωεκλογές, αλλά και μετά, με τους αγώνες του λαού μας και σε όλες τις μάχες, είτε εκλογικές είτε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, η οποία είναι σε όλα της τα επίπεδα αντιλαϊκή. Άρα λοιπόν, αυτό το ζήτημα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις να διαμορφώνεται ένα ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία, με ισχυρό ταυτόχρονα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πάρα πολύ πιο δυνατό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ηγηθεί αυτού του ρεύματος».

Στο γιατί να ενισχυθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, αφού είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα, απάντησε:

«Μα ακριβώς γι αυτό. Γιατί εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πρέπει να ενισχυθεί γιατί οι ευρωβουλευτές του, το κόμμα συνολικά με τους αγώνες του αλλά και με τη δράση του μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως κάνει και στο εθνικό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτει έγκαιρα το τι ετοιμάζουν για το λαό μας, τι ετοιμάζουν για την Ελλάδα, τι ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Διότι, ξέρετε, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά μια ένωση τέτοιων κρατών, όπου οι κυβερνήσεις συμμετέχουν εκεί και αποφασίζουν, συναποφασίζουν. Η κυβέρνηση έχει ευρωκοινοβούλιο, εκλέγονται και παίρνουν αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο».

Αναφερόμενος σε ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών είπε:

«Ο Νίκος ο Παπαδόπουλος από τον χώρο του πολιτισμού είναι ανάμεσα στους υποψήφιούς μας. Ηη γνωστή επίσης Έρη Ρίτσου, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, αλλά με μεγάλη πορεία η ίδια. Επίσης, η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου».

Για το μεγάλο ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, είπε:

«Η Νέα Δημοκρατία, το 41% που πήρε και που κουνάει το δάχτυλο ανεμίζοντας το 41% προς τον ελληνικό λαό και παίρνοντας αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν είναι λευκή επιταγή.

Ο ελληνικός λαός την επέλεξε τότε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και της έδωσε μια πίστωση χρόνου.

Δεν της έδωσε λευκή επιταγή και έτσι εξηγείται πως μέλη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, απλοί άνθρωποι του λαού, κυρίως εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες, βρίσκονται αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιούνη στους δρόμους του αγώνα.

Μιλάμε για τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις, για μεγάλα συλλαλητήρια του λαού και της νεολαίας, όπου εκεί συμμετέχουν και άνθρωποι που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, άρα δεν της δώσανε λευκή επιταγή.

Και κάνει λάθος ο κύριος Μητσοτάκης αν νομίζει ότι μπορεί με αυτό το 41% να μιλάει και να λέει αυτά τα ζητήματα απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό».

Για το τι σημάνει η αντεπίθεση του Ιράν εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ωρών στη Μέση Ανατολή, ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εμείς από την αρχή της εξέλιξης αυτού του πολέμου, των έντονων ανταγωνισμών και αντιθέσεων στην περιοχή, σε όλη την Ευρώπη αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είχαμε προειδοποιήσει ότι δρομολογούνται τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν από την τοπική σύγκρουση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε μια γενικευμένη που θα αγκαλιάσει όλη την περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο σε ένα γενικευμένο πόλεμο».

Δείτε εδώ (ERTFLIX) ολόκληρη την συνέντευξη μετά την προβολή της (Σάββατο 13/4 στις 23:00 στο ΕΡΤNews)

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram