Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ειδήσεις 03 Μαΐου 2023

Μ. Καλογήρου σε Ν. Αλιβιζάτο για κόμμα Κασιδιάρη: Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα «μικροψυχία»

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

[360986] 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονος ότι ο καθηγητής κος Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει «μικρόψυχη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα (μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη) στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ «μικρόψυχη» τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υποβάλει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ενόψει της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Είπε μεταξύ άλλων, ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ)

Όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Καλογήρου

«Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.


Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματουχους.


Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.


Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 94 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram