Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ειδήσεις 07 Ιουνίου 2024

Δήλωση βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα σχετικά με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σε σχέση με όσα αναφέρονται στην σημερινή ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον συνόδευα, εξερχόμενος του Ιστορικού Δημαρχείου είχε σύντομη συνομιλία με τον π. Μάριο εφημέριο του DUOMO της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, όταν η συγκεκριμένη κυρία τους προσέγγισε και απευθυνόμενη προς τον π. Μάριο είπε: «Σεβασμιώτατε, μπορώ να μιλήσω με τον κ. Πρωθυπουργό;» με τον π. Μάριο να απαντά «γιατί ρωτάτε εμένα;»

Ακολούθησε η συζήτηση με την εν λόγω κυρία, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν έχει βοηθηθεί από την Εκκλησία. Γεγονός που διέψευσε με την ανακοίνωσή της η Καθολική Αρχιεπισκοπή, η οποία αντίθετα επιβεβαιώνει ότι «….η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας…».

Συνεπώς είναι απόλυτα λογικό ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1- ανακαλώντας στη μνήμη του το περιστατικό – να αναφερθεί σε παρουσία Αρχιεπισκόπου και όχι Εφημέριου, αφού είναι αδύνατον να γνωρίζει τα θεσμικά πρόσωπα της κάθε τοπικής κοινωνίας».

«Το καταγγείλαμε, το αποδεικνύουμε. (…) Ο Πρωθυπουργός της χώρας λέει συνεχώς και ανερυθρίαστα ψέματα!» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Αυ. Αυλωνίτης. «Σήμερα ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξή του στη συνάντηση της χαμηλοσυνταξιούχου συμπατριώτισσάς μας με τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα. Υπενθυμίζω ότι η συμπατριώτισσά μας είπε στον Πρωθυπουργό για την ελάχιστη σύνταξή της που δαπανά κυρίως σε ενοίκιο, κι εκείνος αντί να ντραπεί τη ρώτησε αν τη βοηθά η εκκλησία!!! Για να δικαιολογήσει δε, την κατάπτυστη απάντησή του δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η αναφορά στην εκκλησία έγινε διότι η κυρία αυτή πήγε στη συνάντηση μαζί με τον καθολικό επίσκοπο!

Πλήρη άγνοια δηλώνει η Καθολική Αρχιεπισκοπή, που αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της: «Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν παρέστη ούτε αυτοπροσώπως ούτε με εκπρόσωπό του στο συμβάν, αλλά τελούσε σε πλήρη άγνοια για την παρουσία της συμπολίτισσάς μας στην επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού. Ο αρχιεπίσκοπος δηλαδή ουδέποτε δρομολόγησε ή άλλως πως «διευκόλυνε» την επίμαχη συνομιλία της συμπολίτισσάς μας με τον κ. Πρωθυπουργό».
Θα το ξαναπώ. Εκεί που λέμε δεν έχει πιο κάτω, πιάσαμε πάτο, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας αποδεικνύουν ότι η κατρακύλα τους δεν έχει όριο!

Αξίζει στη χώρα αυτός ο άνθρωπος για Πρωθυπουργός; Με την έλλειψη ενσυναίσθησης και τσίπας; Με τα ντροπιαστικά ψέματα και την κοροϊδία των πολιτών;

Το Δελτίο Τύπου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 31 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram