Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Οικονομία 17 Ιουλίου 2023

Ένθετο Οικονομία: Πρεμιέρα τις επόμενες μέρες για το νέο εργαλείο «Έλεγχος live» της ΑΑΔΕ

Ένθετο Οικονομία: Πρεμιέρα τις επόμενες μέρες για το νέο εργαλείο «Έλεγχος live» της ΑΑΔΕ Ένθετο Οικονομία: Πρεμιέρα τις επόμενες μέρες για το νέο εργαλείο «Έλεγχος live» της ΑΑΔΕ Ένθετο Οικονομία: Πρεμιέρα τις επόμενες μέρες για το νέο εργαλείο «Έλεγχος live» της ΑΑΔΕ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΑΑΔΕ-AADE

Από υψηλά επίπεδα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου που βρέθηκαν εκ νέου μία ανάσα από τα 80 δολάρια το βαρέλι. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν και τα σύννεφα της οικονομικής ύφεσης παραμένουν βαριά ωστόσο οι περικοπές στην παραγωγή από Ρωσία και Σαουδική Αραβία και η πτώση του δολαρίου δημιουργούν σοβαρές αντιστάσεις στις τιμές. 

Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού ξεκινά την εβδομάδα από τα 75,42 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί σε εβδομαδιαία βάση κατά 2%, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και για το πετρέλαιο τύπου Brent που βρίσκεται στα 79,87 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας επίσης εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 1,8%.

Τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Μπρεντ κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, το καλύτερο σερί τους από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Εντός της εβδομάδας θα έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές το νέο εργαλείο της ΑΑΔΕ “Έλεγχος live”. Οι ελεγκτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους έχοντας πλήρη εικόνα του οικονομικού προφίλ του φορολογούμενου. Παράλληλα, θα μπορούν να κάνουν αυτόματες διασταυρώσεις και να εκδίδουν επιτόπου το σχετικό σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Σε αυξημένα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και σήμερα η ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα. Το σύστημα ηλεκτροδότησης μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί ικανοποιητικά. Ανοδικά όμως κινείται και η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Το βλέμμα να στρέφεται τώρα στα τιμολόγια ρεύματος Αυγούστου, που θα ανακοινώσουν στις 20 του μήνα και δείχνουν μικρή αύξηση.

Τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται μέχρι τέλος του έτους το “καλάθι του νοικοκυριού” φέρνει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης. Με την ίδια τροπολογία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και κάποιες αλλαγές στον κατάλογο με τα προϊόντα του καλαθιού, ενώ έχουν ξεκινήσει και έλεγχοι για τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης στην εστίαση.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 44 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram