Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Κόσμος 17 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία: Νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη Ρωσία: Νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη Ρωσία: Νεκρή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΡΩΣΙΑ

Στην Αγία Πετρούποληβρέθηκε νεκρή η επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Άμυνας αρμόδια για την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια Μαρίνα Γιάνκινα, γράφει ο ιστότοπος Fontanka της Αγίας Πετρούπολης και η εφημερίδα Kommersant.

Το πτώμα της ηλικίας 58 ετών Γιάνκινα βρέθηκε το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διέμενε. Στο μπαλκόνι στον 16ο όροφο η αστυνομία βρήκε έγγραφά της και προσωπικά αντικείμενα. Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, η ανάκριση εξετάζει ως βασική εκδοχή του θανάτου της την αυτοκτονία. Επισήμως η Ανακριτική Επιτροπή προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργάζονταν στην Ομοσπονδιακή υπηρεσία εφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής περιουσιακών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Στις 13 Φεβρουαρίου σε εξοχικό σπίτι, στο χωριό Γκολίκοβο έξω από τη Μόσχα, βρέθηκε το πτώμα του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (γνωστή ως ‘Κέντρο Ε’) του στρατηγού Βλαντίμιρ Μακάροφ. Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε μια καραμπίνα Berkut-2M. Ο Μακάροφ πιθανολογείται ότι αυτοκτόνησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Fontanka ru, Kommersant, Novaya Gazeta Europe, Meduza

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5681 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram