Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Τέχνες 05 Μαΐου 2023

Κατερίνα Χέλμη: Ο ρόλος που δεν πρόλαβε να παίξει

Κατερίνα Χέλμη: Ο ρόλος που δεν πρόλαβε να παίξει Κατερίνα Χέλμη: Ο ρόλος που δεν πρόλαβε να παίξει Κατερίνα Χέλμη: Ο ρόλος που δεν πρόλαβε να παίξει
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

χελμη

Σε σειρά που προβάλλεται σε ιδιωτική πλατφόρμα, η Κατερίνα Χέλμη θα πει «το αντίο» της απόψε, σε μια γεμάτη καριέρα. Η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου που απεβίωσε στις 15 Απριλίου, λίγες μέρες πριν το μνημόσυνό της, θα εμφανιστεί στην τελευταία της ερμηνεία στη μικρή οθόνη.

Η τελευταία ερμηνεία της Κατερίνας Χέλμη στη μικρή οθόνη

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η Κατερίνα Χέλμη θα συναντηθεί με τη Μελισσάνθη Μάχουτ (γνωστή από την ταινία «Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision» που ήταν και υποψήφια για Όσκαρ), τον Χρήστο Βασιλόπουλο (Έλληνας με διεθνή καριέρα) και τη Melia Kreiling (από τους «Φύλακες του Γαλαξία» και «Το Τελευταίο Σημείωμα»). Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Μαρία Καβογιάννη, που το όνομά της έχει συζητηθεί ιδιαίτερα μετά τη διεθνή διένεξή της σειράς «Maestro» στην παγκόσμια αγορά.

Φωτογραφίες της σειράς «Ζωή»

«Οι ωραιότερες ιστορίες λέγονται από εκείνους που ξέρουν πώς να τις πουν. Και η Κατερίνα μας ήξερε… Ήξερε πώς να πει την ιστορία του ρόλου της. Την αλήθεια του. Την αλήθεια της. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να πάρω ως σκηνοθέτης. Την ευχαριστώ. Θα την κρατώ μέσα μου για πάντα. Εκείνη και τα δώρα της» είπε η δημιουργός της σειράς, Δωροθέα Πασχαλίδου για την Κατερίνα Χέλμη.

Συμβολικά, ο τελευταίος της ρόλος είναι και ένα αντίο στο κοινό της, καθώς μετατρέπεται σε φύλακα άγγελο μιας γυναίκας εγκλωβισμένης σε έναν βίαιο γάμο.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι πως η ίδια είχε αποφασίσει να παίξει σε μια ακόμα κινηματογραφική ταινία, με γύρισμα μάλιστα λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή. «Ήθελα να είναι το κύκνειο άσμα μου», είπε στον σκηνοθέτη Alastair Romãno όταν συμφώνησε για το ρόλο. «Ο τίτλος της ταινίας είναι «Το Νησί των Κενταύρων» της εταιρείας μου Centaur Productions. Θα υποδύονταν τη βασίλισσα Ναυσικά από την αρχαία Ελλάδα».

Φωτογραφία το φόρεμα που θα φορούσε

«Ήταν σαν ένα μικρό κορίτσι. Δεν είχε ηλικία. Της πήγαινα συχνά ρόζ λουλούδια [που τα αγαπούσε]», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας. «Την αγάπησε [την ιστορία] και δέχτηκε αμέσως τον ρόλο της. Είχε αποφασίσει [αυτή να είναι] η τελευταία της ταινία».

Φωτογραφία του σκηνοθέτη με την ίδια δίπλα να κρατάει το σενάριο 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 78 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram